Kolaps Ajaksa: Trener dobio otkaz

Alfred Šrojder više nije trener Ajaksa, zvanično je objavljeno.

SNIzvor: B92
Podeli
EPA-EFE/MAURICE VAN STEEN
EPA-EFE/MAURICE VAN STEEN

Nijednom se, od sezone 1964/1965, nije desilo da Ajaks ne pobedi u sedam uzastopnih utakmica holandske Eredivizije. Do aktuelne sezone 2022/2023.

Kao i obično kada se dođe do ovakvog kolapsa ceh plati terner pa je Alfred Šrojder i zvanično otpušten, objavio je Ajaks na društvenim mrežama.

"Ajaks je odmah smenio Alfreda Šrojdera. Trenerski ugovor je važio do 30. juna 2024, ali će sada biti odmah raskinut. Mnogo izgubljenih bodova i nerazvijenost tima glavni su razlozi za ovu odluku. Uprava kluba više nema poverenja u dalju saradnju. Prekinuće se i saradnja sa pomoćnim trenerom Matijom Kaltenbahom'', piše na zvaničnom klupskom sajtu.

Prenosi se i izjava Edvina van der Sara, izvršnog direktora kluba.

''To je bolna odluka, ali i neophodna. Posle dobrog početka sezone, izgubili smo nepotreban broj bodova. I utakmica je bila nestabilna. Svetsko prvenstvo je značilo ranu i dugu zimsku pauzu. Držalo nas je samopouzdanje da možemo da promenimo stvari i poboljšamo ih. Poslednjih nedelja postalo je sve jasnije da ne može da se preokrene tok, a verujemo da je uprkos brojnim transferima imao na raspolaganju jak i šampionski dostojan tim. Izgubio je mnogo bodova poslednjih nedelja i nažalost nismo videli nikakav napredak'', zaključio je Van der Sar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu