Advokat kaže da su zatvoreni BBB disciplinovani, a oni poručuju: "Umrite novinari i Jevreji"

Navijači fudbalskog kluba Dinamo iz Zagreba ostaće u grčkim zatvorima još najmanje pola godine, preneo je Večernji list.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Hrvatski medije se pozvao na izjave advokata prve grupe navijača koji su dali izjavu pred sudom u Atini.

Prva grupa navijača u ponedeljak se pojavila pred sudijom u Atini gde je dala izjave, prenela je Hina.

"Naredna odluka koju čekamo je ko izlazi iz istražnog zatvora, a protiv koga će biti podignuta optužnica i ko ide na suđenje, a ko ide na slobodu", rekao je advokat.

Do tada će proći barem polovina roka od 18 meseci koliko istraga maksimalno može da traje, naveo je Večernji list.

Ukupno 102 hrvatska navijača nalaze se u zatvorima po Grčkoj, gde su uhapšeni u avgustu zbog nereda uoči utakmice u kvalifikacijama za Ligu šampiona protiv AEK-a, u kome je ubijen navijač grčkog kluba.

Grčki advokat većine navijača Dinama Atanasios Kaimenakis, nekada i sam pripadnik navijačke grupe Panatinaikosa "Gejt 13", rekao je posle završetka ispitivanja svojih klijenata da za njih 60 od ukupo 90 koliko ih zastupa, ne postoje nikakvi materijalni dokazi, ni video snimci, ni DNK uzorci na osnovu kojih su zadržani u istražnom zatvoru.

"Naša je odbrana čvrsta, apelujem na porodice mojih klijenata da ostanu mirni. Kada sam posetio Bed Blu Bojse u zatvorima, čuvari su mi rekli da su izuzetno disciplinovani i da se lepo ponašaju. Jako sam ponosan na njih", rekao je Kaimenakis.

Međutim, navijači su prilikom dovođenja pred sud iz policijskih marica okupljenima uzvikivali najgore psovke i kroz prozore pokazivali srednji prst, prenela je Hina.

"Umrite novinari, Jevreji i gadure", su neke od poruka koje su imali zatvoreni hrvatski navijači da poruče okupljenim predstavnicima medija.

Nezvanično se saznaje da bi oko 15-ak dana moglo da potraje čitanje žalbi, na čemu će raditi brojni prevodioci. Pred sudiju danas izlazi još 44 pripadnika Bed Blu Bojsa, dok će preostali svoje iskaze dati u sredu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu