1. @Sava, 10. april 2020 10:44

  1. Kao prvo dobar fudbaler je deficitarno zanimanje, tako da klub ne može jednostavno da otpusti radnika i zaposli drugog. Zbog toga bi radnika/fudbalera trebalo učiniti srećnim, kao i u svakom drugom polju rada
  2. Drugo, novac koji u ovom i sličnim slučajevima ne ide u džepove fudbalera sigurno ne završava u humanitarnim fondovima, već ostaje klubu. Znači, nema opravdanja da se fudbaleru smanji plata, a da se to isto ne učini i predsedniku, sportskom direktoru ili čistačici. Ili svi, ili niko.
  3. Argument da su igrači zaslužni što je Lokomotiva zaradila 50 miliona donekle stoji, ali se ne sme zaboraviti da zarada dolazi kao posledica ulaganja u igrače, trenera, infrastrukturu, logistiku..dakle, preduzeće investira i u slučaju uspeha uzima profit, ali u slučaju neuspeha snosi posledice. Ne može se očekivati da radnik u fabričkoj hali snosi posledice pogrešnih investicija koje je učinio menadžer. Tako je i u ovom slučaju: fudbaleri rade za platu, a rizik snosi poslodavac.

  Uprkos svemu, u ovim vanrednim okolnostima bi bilo poželjno da i klub i igrači postignu dogovor, jer nametanjem mišljenja samo jedne strane dolazi do sukoba koji će se sigurno odraziti na rezultate kad bude moguće nastaviti takmičenje i normalan život.

  Sportski pozdrav
  (Pera, 10. april 2020 11:22)

  # Link komentara

 2. Само се питам како би реаговали када би им рекли, хајде сада сви морате на тренинг и да играте утакмице! Половина од њих би се за'рала до зуба, а друга половина би изјавила да то није хумано. Замисли та само да доктори, сестре, полицајци, грађевинци и сви остали које нисам поменуо, морају да раде, зар је то хумано. Плату мораш да зарадиш, а они је тренутно не зарађују.
   (veljko, 10. april 2020 11:13)

  # Link komentara

 3. Da su preplaceni mnogo, jesu. Ali svima nama gazda ne povecava platu kad mu povecamo zaradu, pa ne vidim razlog da se sada smanjuje.
   (srbenda, 10. april 2020 11:06)

  # Link komentara

 4. Treba da prihvate manju platu zato sto ne rade a ipak ce primati 60%! A rec nije o prosecnim platama vec o milionskim ugovorima i 60 posto je sasvim prikladna odšteta u vremenu kad nema zvaničnih utakmica. Fudbaleri su previse razmazeni i umišljeni da su neke zvezde a bez njih se ipak moze, zabava i sporedna stvar na svetu nije od vitalnih interesa za zivot u vremenima vanredne situacije. Malo vise solidarnosti a manje sebicnosti ne bi bilo na odmet! Da je sreće sami su trebali da se odreknu polovine milionskih ugovora u humanitarne svrhe i za one ljude kojima je u ovim ekstremnim situacijama pomoc zaista najpotrebnija!!
  (Sava, 10. april 2020 10:44)

  # Link komentara

 5. Apsolutno podrzavam igrace u ovom slucaju.. Nebitno u kojoj industriji I u kojoj zemlji kompanija za koju radim operise, ali za period finansiska godina mart 19 - Feb 20 radili I zaradili samo tako... Iz tog perioda, po dogovoru, slede bonusi koji se isplacuju u maju... Ne vidim ni jedan razlog za ne potrazivanje istog .. ovo ,inace, samo jedan mesec zastoja sto mislim da nije puno je novi finansiski ciklus I ako se sve vrati u maju u pogon pametne I organizovane kompanije ce nastaviti gde su stali...
   (g.m., 10. april 2020 10:42)

  # Link komentara

 6. Fudbal jeste najvažnija, ali SPOREDNA, stvar na svetu! Pametnom dovoljno.
   (Davor, 10. april 2020 10:22)

  # Link komentara

 7. Da je prijatno nije, zato sto ne ispadaju ljudi u ovoj situaciji, ali razumem igrace jer su vlasnici ozbiljna govna
   (Igor, 10. april 2020 10:21)

  # Link komentara

 8. "srce mi se cepa" za rodjake,bracu,sestre i ostale...npr.neka rade nesto.
   (comi, 10. april 2020 10:15)

  # Link komentara

 9. Ne zna se ko je gori..
   (dino menegin, 10. april 2020 10:05)

  # Link komentara