WNBA liga će održati virtuelni draft

WNBA Draft 2020. biće održan prema ranijem planu 17. aprila.

Izvor: B92
Podeli

U svetlu aktuelne pandemije COVID-19 , WNBA će održati virtueleni draft bez igrača, gostiju i medija.

Komesarka WNBA lige Kejti Engelbert najaviće pikove na draftu u prenosu uživo na TV ESPN2 koji će početi u 20 časova po lokalnom vremenu, a glavni pretendenti će uzeti učešće na daljinu.

"WNBA draft je vreme da se proslave izuzetni sportisti čiji se naporan rad i snovi ostvaruju njihovim odabirom na draftu", rekla je komesarka WNBA Kejti Engelbert.

"Očuvanje zdravlja i dobrobiti naših kandidata, igrača, zaposlenih i svih koji su vezani za našu igru, kao i šire javnosti, od najveće je važnosti. Imajući to u vidu, marljivo ćemo sarađivati sa našim partnerom za emitovanje, ESPN, kako bismo stvorili nezaboravan, ali virtuelni događaj koji će adekvatno odati počast ovim uspešnim sportistima"
.

Tokom ovog drafta, WNBA će odati priznanje Alisi Altobeli, Đijani Brajant i Pajton Čester – koje su tragično izgubile život u helikopterskoj nesreći 26. januara.

WNBA takođe planira da oda počast pokojnom Kobiju Brajantu, legendi košarke, kako na samom draftu tako i tokom predstojeće sezone.

Liga planira različite varijante scenarija povezanih sa uticajem pandemije COVID-19 na predstojeću sezonu, uključujući trenutno zakazani početak trening kampa 26. aprila i zakazani početak WNBA sezone 15. maja, i pružiće ažurirane informacije u vezi sa svim promenama.

strana 1 od 51 idi na stranu