Zvanično – Pažin u FMP

Mladi reprezentativac Srbije Đorđe Pažin je potpisao trogodišnji ugovor sa FMP Železnikom, objavio je taj klub.

SVIzvor: B92, zvanični sajt
Podeli
Pedja Milosavljevic / STARSPORT
Pedja Milosavljevic / STARSPORT

U saopštenju je navedeno da on pokriva više pozicija u timu, da je visok dva metra i da se smatra jednim od najvećih talenata u Evropi među igračima koji su rođeni u 21. veku.

“Pažin je rođen u Ćupriji 31.marta 2001.godine, prethodne dve sezone nastupao je za ekipu Partizana NIS, a prelazak u redove KK FMP još jedna je potvrda da najtalentovaniji mladi igrači vide naš klub kao idealnu sredinu da se na pravi način košarkaški razvijaju.

Pažin je sa selekcijom Srbije do 16 godina osvojio bronzanu medalju na EP 2017.godine u Podgorici, prošao je sve mlađe selekcije naše zemlje, a kao veliki talenat čiji su kvaliteti primećeni i van granica Srbije, već sa 14 godina nastupao je za mlađe selekcije madridskog Reala, i kasnije italijanske „Stela Azzure“. Učestvovao je na kampu „Košarka bez granica“ 2018. godine, a iste sezone je bio i MVP juniorske ABA lige u kojoj je ubacivao preko 27 poena po utakmici.

Odlikuje ga izvanredna napadačka igra, a svoj veliki talenat nastaviće da razvija u redovima KK FMP koji od Đorđa očekuje puno u godinama koje dolaze.

Dolaskom Đorđa Pažina, i ranijim angažmanom Marka Pecarskog, KK FMP je I ove sezone nastavio višegodišnju politiku kluba da dovodi mlade i talentovane igrače koji predstavljaju budućnost srpske košarke“, navedeno je u saopštenju.

Uz saopštenje je medijima prosleđena i odluka Komisije za takmičenje Košarkaškog saveza Srbije kojom je Pažin dobio status slobodnog igrača, 14. novembra ove godine.