Finci + košarka = najgora konferencija ikada viđena VIDEO

Verovatno najbizarnija profesionalna konferencija za medije desila se posle meča FIBA Evropa kupa između Kataje i Legije.

LNIzvor: B92
Podeli
Foto: Getty Images/Shaun Botterill
Foto: Getty Images/Shaun Botterill

Duel finskog i poljskog predstavnika završen je rezultatom 112:105 za domaćina.

Na konferenciji za štampu iz gostujućeg sastava iz Varšave pojavili su se glavni trener i igrač – Tane Spasev i Filip Mačak.

Problem je nastao praktično pre nego što je konferencija počela, zbog izuzetne neprofesionalnosti voditelja i najverovatnije PR tima iz Finske.

Neimenovani gospodin je konferenciju započeo tako što je rekao rezultat meča, a onda pokušao da predstavi članove gostujućeg tabora, ali je iskoristio pogrešna imena.

Spaseva je pomešao sa izvesnim Čapalovskim, dok je igrača nazvao Majklom Finkeom.

Trener iz Severne Makedonije se ubrzo umešao i objasnio voditelju konferencije da je napravio grešku, rekavši kako se on zove, a da je ime njegovog igrača Filip (u pitanju je bio Filip Mačak).

Voditelj je nastavio konferenciju, kao da nije ni čuo šta je Spasev rekao, pa je igrača još jednom nazvao Majkl.

Treneru se to nije svidelo, te je zapretio da će napustiti salu, ali je ipak ostao, pa je konferencija nastavljena, ali ne zadugo.

Voditelj konferencije je ispočetka krenuo sa najavom, ali je umesto da Spaseva nazove glavnim trenerom rekao da je on pomoćni trener.

Spasev je posle toga ponovo krenuo da izlazi, ali je još jednom ostao smiren i ostao na koferenciji. Voditelj je ponovo krenuo u najavu i konačno uspeo, ali je iskoristio jedan mali "trik" – goste je najavio kao "trenera i igrača", ne iskoristivši njihova imena.

Kako je sve izgledalo pogledajte na priloženom videu.