"Partizan će biti mnogo jači – Mekintajer je bolji od Voldena"

Dugogodišnji trener Mornara iz Bara Mihailo Pavićević analizirao je promene u ABA ligi u poslednjih nekoliko sedmica.

SSIzvor: B92
Podeli
Foto: StarSport/Srđan Stevanović
Foto: StarSport/Srđan Stevanović

U prelaznom roku bilo je dosta promena, a posebnu pažnju posvetio je Crvenoj zvezdi i Partizanu, koji su promenili trenere između dve sezone.

"Crvena zvezda pravi izuzetan tim, što je i normalno i očekivano, s obzirom na to da će i naredne sezone igrati u Evroligi. Mislim da su odradili izuzetan posao u dosadašnjem delu prelaznog roka.Partizan je pretrpeo promenu na trenerskoj poziciji, meni je izuzetno drago što je Vlado Šćepanović dobio šansu. Mislim da su crno-beli sa tekućim promenama napravili jači tim u poređenju sa prethodnom takmičarskom godinom", počeo je Pavićević u intervjuu za "Danas".

Potom je detaljnije govorio o novim igračima Partizana i smatra da je Kodi Miler-Mekintajer bolji igrač od Korija Voldena, koji je prešao u Crvenu zvezdu.

"Stava sam da je Miler-Mekintajer kvalitetniji igrač od Korija Voldena, a da su sa Dangubićem dobili igrača koji atletski može da pokriva više pozicija u oba pravca. Očekujem, takođe, da će se dodatno pojačati, prevashodno na centarskoj poziciji. Ukoliko Nemanja Gordić ostane, sasvim sam siguran da će Partizan biti kvalitetniji nego prošle sezone. Dobro su popunjeni na svim ostalim pozicijama, ostao im je moj omiljeni igrač Ognjen Jaramaz, verovatno najbolja dvojka u regionu. Mislim da će u Evrokupu biti jedan od glavnih favorita, pogotovo u konstelaciji snaga koja pokazuje da je kvalitet tog takmičenja osetno izgubio na kvalitetu.

Odlazak Andree Trinkijerija iz Humske mnoge je iznenadio, ali ne i iskusnog crnogorskog stručnjaka.

"Nisam bio iznenađen odlukom Andree Trinkijerija da ode iz Partizana. Jednostavno, on gradi svoju karijeru. Ukazala mu se prilika da posle dobrih rezultata sa crno-belima, koji na kraju nisu krunisani, iskoristi situaciju i ode na neko drugo mesto. Gledajući iz sportskog ugla, nisam siguran koliko je Bajern bolje mesto, prema rejtingu sigurno ne može da se poredi sa Partizanom, ipak je to sinonim za fudbalski klub iz Minhena. Trinkijeri je uspeo na osoben, simpatičan način da pridobije navijače Partizana, a potom i rezultatima i to je aspekt na kojem će Šćepanović morati da poradi"
, podvukao je Mihailo Pavićević.

strana 1 od 2 idi na stranu