Zvezda ima dvojicu novih seniora

KK Crvena zvezda nastavila je sa potpisivanjem višegodišnjih profesionalnih ugovora sa najtalentovanijim mladim igračima iz svoje škole.

Izvor: B92, zvanični sajt
Podeli
Foto: KK Crvena zvezda
Foto: KK Crvena zvezda

Nakon Milutina Vujičića četvorogodišnje ugovore potpisali su Filip Branković i Marko Mihailović.

Filip Branković je rođen u Inđiji (24.01.2003) visok je 203 centimetra, prošao je sve selekcije KK Crvena zvezda od pionirske, i igra na poziciji centra.

Prve košarkaške korake načinio je u KK Železničar iz Inđije, pre nego što je kao pionir stigao među crveno-bele.

Marko Mihailović je rodom iz Loznice (26.01.2003) igra na poziciji plejmejkera, visok je 196 centimetara i smatra se jednim od najtalentovanijih igrača u tom godištu koji igra na osetljivoj poziciji organizatora igre.

U Crvenu zvezdu stigao je iz Loznice kao kadet, i prošao obe selekcije (kadetsku i juniorsku) u sistemu crveno-belih.

Branković i Mihailović nisu krili zadovoljstvo nakon potpisivanja prvih profesionalnih ugovora, jer su napravili još jedan korak napred u svojim karijerama.

"Tu smo od pionirskih dana i poznajemo jako dobro sistem u kome smo nastali i razvijali se. Ovo je kako se kaže, samo jedan korak ka cilju koji sam zacrtao da budem košarkaš prvog tima Crvene zvezde . Na meni je da nastavim da treniram i jednog dana dođem do tog cilja koji sam sebi postavio. Hvala i Crvenoj zvezdi na poverenju i veri koje mi je ukazala ovim ugovorom", rekao je Branković, a u sličnom tonu nadovezao se i Mihailović:

"Mogu samo da se zahvalim klubu na pruženoj prilici, a ovaj ugovor to svakako jeste. Ovo svakome ko želi da postigne nešto u košarci, može da bude samo motiv da radi još više i dokazuje se. Dobro poznajem klub, trenere, imamo sve uslove da radimo i napredujemo…” rekao je Mihailović.

KK Crvena zvezda je tako počev od nove sezone, kroz stipendijske (angažmani talentovanih kadeta i juniora) ili profesionalne ugovore (Vujičić, Branković i Mihailović) obuhvatio čak 15 momaka 2003, 2004, 2005 i 2006. godišta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.