Itudis pohvalio Željka Obradovića

Trener košarkaša Fenerbahčea, Dimitris Itudis, pričao je o izazovu sa kojim se suočio po preuzimanju funkcije u klubu iz Istanbula.

Z.K.Izvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Grčki stručnjak je rekao da njegov zadatak nije bio nimalo jednostavan.

Itudis, koji će početi da obavlja i funkciju predsednika Odbora trenera klubova Evrolige, nasledio je Željka Obradovića, dok je na kormilu Fenera nasledio još jednog srpskog stručnjaka, Sašu Đorđevića.

"Nikad nisam razmišljao mnogo o tome, ali činjenice sve govore. Ja sam u Fenerbahčeu takođe nasledio i Sašu Đorđevića, koji je imao sjajnu sezonu osvojivši titulu u Turskoj. I takođe, što se tiče Željka, koji je četiri godine bio na čelu Odbora, kada smo svi ušli u te nepoznate vode, morali smo da vidimo kako će svi ti napori završiti. Napravili smo mnogo koraka unapred, vođeni Željkom, zajedno sa potpredsednikom Pablom Lasom i izvršnim direktorom Goranom Šašićem, koji je bio motorna snaga našeg udruženja", kaže Itudis za "Eurohoops".

On dodaje da je trebalo postaviti temelje realizaciji ideje koju je imao.

"Moj cilj od prvog dana kada smo oformili udruženje bio je da proširimo članstvo na sve trenere u ekosistemu Evrolige, ali čak i više od toga. Na svakoj od naše četiri godišnje konferencije, raspravljali smo o toj temi. U naredne četiri godine potpredsednik Joanis Sferopulos i ja ćemo pokušati to da omogućimo. Mislim da možemo da napravimo sledeći korak, to je evolucija života. Kada preuzmete nešto morate učiniti sve da bude bolje", dodao je Itudis.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.