B92.net: Komesar za delegiranje pisao Vojinoviću – zbog dopisa Zvezde

Srđan Dožai, komesar za delegiranje sudija ABA lige, pisao je Miliji Vojinoviću, prvom čoveku regionalnog takmičenja, zbog dopisa Crvene zvezde.

Izvor: B92
Podeli
Photo: ABA League j.t.d./Dragana Stjepanovic
Photo: ABA League j.t.d./Dragana Stjepanovic

* B92.net: Zvezda poslala dopis ABA – zašto nema srpskih sudija u finalu?

Crveno-beli su u subotu poslali dopis ABA ligi i komesaru Dožaiju zbog izbora arbitara za prve tru utakmice finala ABA lige u kojem se sastaju Partizan i Zvezda.

Zvezda je nezadovoljna jer na spisku nema srpskih sudija i zbog toga je poslala dopis na adresu ABA i komesara, saznao je naš portal.

B92.net vam donosi i razloga zašto sudije Belošević, Jovčić, Nikolić i Obrknežević neće suditi:

Obrknežević – saopštio da zbog privatnih putovanja nije u mogućnosti da sudi do 28.6, posle toga se stavlja na raspolaganje Ligi.

Jovčić – zbog rehabilitacije ne može da se odazove delagiranjima u narednom periodu.

Belošević – zbog povrede pete i tretmana koji traje 20 dana nije u mogućnosti da sudi finale ABA.

Nikolić – saopštio da do kraja sezone nije na raspolaganju za suđenje u ABA.

Portal B92.net, iz izvora bliskom ABA, saznaje da se zbog toga Dožai žalio Vojinoviću napisavši mu sledeće:

"Izuzetno sam iznenađen i žalostan povodom današenjeg dopisa KK Crvena zvezda i njihovom obraćanju meni kao Komesaru za delegiranje sudija ABA lige u vezi nominiranja sudija za prve tru utakmice finala plej-ofa ABA lige u sezoni 2022/23, pa vas molim da me zaštitite od njihovih netačnih navoda jer ovo je isključivo pritisak na mene kao Komesara za delegiranje sudija i već polako ide prema pozivu za javni linč.

Ne želim da se spuštam na ničiji nivo komunikacije koji nije fer i sportskom tonu, pogotovo ne na način da se u ovoj Ligi broje krvna zrnca, jer se ova naša ABA liga gradila i izgradila na način da se nikad nije gledalo ništa drugo osim kvaliteta.

U svom poslu od prvog dana isključivo se bavim regularnošću ABA lige, takmičenja na način da se najbolje sudije nominiraju (ukoliko su na raspolaganju) i da što bolje odsude svoje utakmice.

Na temelju toga sam i delegirao sudije za prve tri utakmice finalne serije ABA lige plej-ofa, jer mi trenutno od izabranih, boljih nemamo.

 U vezi sa linkom koji su mi dostavili, ne zanima me šta pišu novine, portali i slično, nego isključivo ono što posedujem, a to su pismeni dopisi četvorice srpskih sudija sa njihovim otkazima i to Belošević, Jovčić, Nikolić i Obrknežević koje vam u ovom “mail-u” dostavljam.Da ne bi bilo zabune, njihovim otkazima meni se napravio najveći problem kod nominacija jer su mi oni svojim otkazima smanjili broj najboljih sudija, koji su trebalo biti izglasani za utakmice finala plej-ofa ABA.

Za kraj, u svome radu sve što radim i što sam do današnjeg dana radio isključivo je u skladu poštovanja internih akata (bylaws) i Pravilnika o radu sudijskog odeljenja ABA lige", napisao je Dožai.

Finalna serija između Partizana i Crvene zvezde počinje u utorak 13. juna u 20 časova, a prednost domaćeg terena imaju crno-beli.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu