Bogdanović podučavao dečake i devojčice u Abu Dabiju FOTO

Prve NBA utakmice u oblasti Persijskog zaliva između ekipa Atlanta Hoksa i Milvoki Baksa igraju se 6. i 8. oktobra u Abu Dabiju u 18 sati po našem vremenu.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Ljubaznošću NBA
Foto: Ljubaznošću NBA

Nacionalna košarkaška asocijacija (NBA) je domaćin serije programa za angažovanja mladih košarkaša u saradnji sa Hoksima i Baksima povodom prvih utakmica Lige u UAE.

Nedelja aktivnosti, koja uključuje prvu Jr. NBA nedelju na Bliskom istoku, održava se od ponedeljka 3. oktobra do nedelje 9. oktobra i obuhvata gotovo 2.000 mladih, trenera i drugih učesnika iz sveta košarke iz Ujedinjenih arapskih emirata (UAE) i čitavog Bliskog istoka i Evrope.

Jr. NBA Week se sastoji od košarkaških klinika za mlade, kampova i prezentacija sa fokusom na podučavanju, promovisanju zdravlja i zdravog života, kao i na osnaživanju novih generacija košarkašica i ženskih trenera.

Događajima prisustvuju igrači i treneri Hoksa i Baksa, NBA i WNBA legende, evropski NBA ambasadori, kao i direktor zadužen za omladinski razvoj i selektor košarkaškog juniorskog tima SAD Don Šouvolter.

U okviru Jr. NBA sedmice, igrači i treneri Hoksa, među njima i naš Bogdan Bogdanović, u ponedeljak su održali tri simultana događaja za razvoj mladih na tri terena NYU Abu Dabi kampusu uključujući košarkaške klinike za dečake i devojčice iz prve Jr. NBA Abu Dabi lige i programa Abu Dabi specijalne olimpijade, kao i NBA FIT klinike za lokalnu omladinu sa fokusom na značaju zdravog i aktivnog življenja sa naglaskom na savesnost, pravilnu ishranu, odmor i oporavak (na fotografijama u prilogu). Učesnici Jr. NBA Abu Dabi lige prisustvovaće utakmici 6. oktobra.

Foto: Ljubaznošću NBA
Foto: Ljubaznošću NBA

U nastavku Jr. NBA sedmice, i igrači i treneri Baksa su održali seriju košarkaških obuka u NYU Abu Dabi kampusu za igrače iz NBA škole košarke iz Dubajija i Jr. NBA Elitnog trening kampa (na fotografijama u prilogu).

Podsećamo da su NBA i DCT Abu Dabija ranije ove godine pokrenuli prvu juniorsku NBA Abu Dabi ligu, omladinsku košarkašku ligu za 450 dečaka i devojčica uzrasta 11-14 godina iz lokalnih škola širom Abu Dabija. Partnerstvo uključuje i niz interaktivnih događaja za fanove na kojima se pojavljuju trenutni i bivši NBA igrači, uz seriju NBA FIT klinika koje promovišu zdravlje i zdrav život, i izložbeni događaj NBA 2K lige na Middle East Film & Comic Con.

Više od 220 muških i ženskih talenata iz regiona – uključujući petoro iz UAE – učestvovalo je u "Košarci bez granica" (BWB) ili na NBA akademiji, elitnim programima za razvoj košarke u ligi namenjenim vrhunskim igračima izvan SAD. Od 2019. godine, više od 500 dečaka i devojčica takođe su učestvovali u NBA školi košarke u Dubaiju (UAE), celogodišnjem programu za razvoj košarkaških veština za dečake i devojčice uzrasta 6-18 godina.

Foto: Ljubaznošću NBA
Foto: Ljubaznošću NBA

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Vraća se Bogdan

Košarkas Atlante Bogdan Bogdanović najavio je da je blizu povratka na teren posle oporavka od operacije.

NBA ponedeljak 31.10. 17:40 -> 17:50 Komentara: 5

Dončić kao Džordan VIDEO

Luka Dončić, košarkaš Dalas Meveriksa, prvi je košarkaša od Majkla Džordana i 1986. godine koji je na šest uvodnih utakmica sezone postigao 30+ poena.

NBA ponedeljak 31.10. 12:12 Komentara: 17
prethodna strana 1 / 27 sledeca idi na stranu