Cena Finiks Sansa biće rekordna

Vlasnik Finiksa Robert Sarver sprema se za prodaju Sansa, kao i WNBA franšize Finiks Merkjuri.

Z.K.Izvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia/Sport co
Foto: Profimedia/Sport co

Zvaničnici koji rukovode prodajom profesionalnih sportskih franšiza otkrili su za ESPN da se očekuje da cena dostigne rerodni nivo.

"Očekujemo da to bude najveća cena koja je ikada plaćena za jedan NBA tim. Očekujemo ogromno interesovanje", rekao je jedan bankar blizak prodaji.

Poznato je da je Džo Cai kupio Bruklin Netse 2019. godine za 2,35 milijardi dolara.

Pre toga, Tilman Fertita je kupio Hjuston Rokitse za 2,2 milijarde 2017, dok je Stiv Balmer kupio LA Kliperse 2014. godine za dve milijarde zelenih novčanica.

Jedan od faktora koji ide na ruku Sansima je odlična klima i blizina Los Anđelesa, Las Vegasa i San Francisko, kao i to što tim ima novi trening centar i renoviranu arenu.

Sarver je izabrao investicionu banku "Molis & kompani" da rukovidi prodajom, ali se ni on, ali ni ljudi iz banke, nisu oglasili na pisanje lokalnog medija, Sportika.

Zanimljivo je da je savetnik ove banke u maju asistirao prilikom kupovine fudbalskog kluba Čelsi od strane Toda Boelija i njegovog konzorcijuma za 5,3 milijarde dolara.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Banka je takoće imala ulogu i u prodaji Atlante 2015. godine grupaciji koju je vodio Toni Resler, koji je tada platio 850 miliona dolara.

Izvršni direktor Finiksa Džim Pitman je poručio zaposlenima da očekuju prodaju u narednih šest do devet meseci.

Kada najbolji ponuđač bude izabran, on mora da bude odobren od strane NBA, koja će sprovesti sve neophodne provere u vezi sa kupovinom kluba.

Inače, Sarver je još 21. septembra objavio da traži kupce za obe franšize.

Iako je on pod suspenzijom od godinu dana, jer ga je NBA kaznio 2021. godine zbog optužbi za razizam, mizoginiju i nelegalno upravljanje, on i dalje ima pravo da proda tim u celini, iako poseduje trenutno samo trećinu franšiza.

Privremeni upravnik Finiksa je Sam Garvin, koji je ujedno i zamenik direktora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Vraća se Bogdan

Košarkas Atlante Bogdan Bogdanović najavio je da je blizu povratka na teren posle oporavka od operacije.

NBA ponedeljak 31.10. 17:40 -> 17:50 Komentara: 5

Dončić kao Džordan VIDEO

Luka Dončić, košarkaš Dalas Meveriksa, prvi je košarkaša od Majkla Džordana i 1986. godine koji je na šest uvodnih utakmica sezone postigao 30+ poena.

NBA ponedeljak 31.10. 12:12 Komentara: 17
prethodna strana 1 / 27 sledeca idi na stranu