Odbojkaši Srbije u Berlinu vade vizu za Igre u Tokiju 2020.

Svetska odbojkaška federacija (FIVB) objavila je sastave turnira Kontinentalnih kvalifikacija za Olimpijske igre 2020, koji će se odgirati od 4. do 12 januara.

Izvor: B92, Tanjug
Podeli
Foto: Starsport
Foto: Starsport

Odbojkaši Srbije, aktuelni prvaci Evrope, igraće na turniru Evropskih kvalifikacija za OI u Berlinu od 5. do 10. januara.

Domaćini u konkurenciji odbojkaša biće Berlin (Nemačka), Kairo (Egipat), Đangmen (Kina), Santjago (Čile) i Vankuver (Kanada), a u konkurenciji odbojkašica turniri će organizovati Apeldorn (Holandija), Jaunde (Kamerun), Nakon Račasima (Tajland), Manisales (Kolumbija) i Santo Domingo (Dominikanska Republika).

Sastavi grupa ce biti određeni po sistemu serpentine, na osnovu rang liste CEV, a to znači da bi u konkurenciji odbojkaša u Berlinu u B grupi trebalo da igraju: Srbija, Francuska, Bugarska i Holandija, a u A grupi: Nemačka, Belgija, Slovenija i Češka.

Plasman na OI 2020, koje su na programu od 24. jul do 9. avgusta u Tokiju, izboriće samo pobednici grupa.

Učešće na OI u konkurenciji seniorki do sada su izborili Japan kao organizator, Srbija, svetski i evropski prvak i vicešampion Olimpijskih igara, Kina, SAD, Brazil, Rusija i Italija.

Kartu za Tokiju kod odbojkaša obezebdili su Japan, Brazil, SAD, Italija, Poljska, Rusija i Argentina.