"Beograd – Banjaluka": Volf prošao prvi kroz cilj u Šapcu

Prvi kroz cilj etape od Beograda do Šapca na trci "Beograd – Banjaluka" prošao je Nemac Justin Volf.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Trka Beograd-Banjakuka
Foto: Trka Beograd-Banjakuka

Biciklista Bajk eida odmakao je konkurentima na otprilike polovini od 96 kilometara duge etape i prednost bez problema sačuvao do kraja.

Sa desetak sekundi zaostatka kroz cilj su prošli Patrik Štos iz poljskog Vostera, te Filipo Fjoreli iz italijanskog Bardijanija.

Volf je bio pomalo iznenađen što ga grupa nije ozbiljnije pritisnula u posljednjem krugu koji je vožen kroz Šabac. Sačuvao je dovoljno snage za posljednji sprint i zasluženo obukao žutu majicu koju će pokušati da sačuva u preostale tri etape.

"Bilo jako brzo od početka, ali sam u jednom trenutku krenuo u bijeg, niko me nije ispratio i uspeo sam da dođem do pobede. Bio sam na ovoj trci pre dve godine i mogu reći da je organizacija još bolje nego tada. Ne znam šta da očekujem u preostala tri dana, ali se nadam da ću završiti među 20 najboljih jer mi sprint nije baš jača strana, a dve etape su izrazito ravničarske",
rekao je Volf.

Belu majicu namijenjenu najboljm vozaču do 23 godine obukao je Mika Heming iz Maloja pušbajkersa, plavu za najboljeg brdskog vozača zadužio je Luka Paek iz Hrinkova, dok je biciklista Maloja pušbajkersa Pol Tebling bio najbolji sprinter i obukao crvenu majicu.

Veliki broj Šapčana pozdravio je karavan, a događaj se svaršeno uklopio u proslavu Dana grada koji je srpskom biciklizmu dao najboljeg vozača svih vremena Sašu Gajičića.

Foto: Trka Beograd-Banjakuka
Foto: Trka Beograd-Banjakuka

"Posebno sam srećan što smo proslavu dana našeg grada uveličali ovako eminentnim događajem koji je značajan ne samo za Šabac, nego za Srbiju i Republiku Srpsku", rekao je gradonačelnik Šapca Aleksandar Pajić.

Direktor Trke Vladimir Kuvalja naglasio je da je prva etapa uvek najkomplikovanija za organizatore, ali da je srećan kako je sve prošlo, a naročito dočekom u grada na Savi.
Bicikliste je iz Beograda ispratio zamenik gradonačelnika Goran Vesić koji im je poželeo sreću i naglasio važnost ove trke.

"Beograd organizuje mnogo događaja tokom godine, ali nam je ovaj najdraži jer spaja isti narod iz dve zemlje, ali i celi Balkan. Već 15. put pokazujemo da smo zajedno u sportu i životu",
rekao je Vesić.

Velike zasluge za organizaciju najjače trke u regionu i ovaj put idu na račun Predstavništva Republike Srpske u Srbiji.

"Svake godine se radujem trci koja je jedan od najbolji simbola spajanja našeg naroda. Trka je izuzetno značajna za privredni i turistički razvoj Republike Srpske i Srbije, je rokuplja učesnike iz svih krajeva svijeta",
rekao je šef predstavništva Republike Srpske u Srbiji Mlađen Cicović.

Na start u prestonici Srbije došli su i gradonačelnici Prijedora odnosno Bijeljine Dalibor Pavlović i Ljubiša Petrović. Upravo će on imati čast da ih u četvrtak dočeka u Bijeljini, a karavan će u podne krenuti iz Obrenovca, te kao i uvek preći međudržavnu granicu bez zaustavljanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.