Hrvatska, Danska i Norveška domaćini SP za rukometaše 2025.

Hrvatska, Danska i Norveška biće domaćini Svetskog prvenstva za rukometaše 2025. godine, odlučila je u danas u Kairu Svetska rukometna federacija (IHF).

PTIzvor: B92, Beta
Podeli
Photo by Martin Rose/Bongarts/Getty Images
Photo by Martin Rose/Bongarts/Getty Images

Hrvatski gradovi domaćini su Zagreb, Split, Varaždin, Poreč i Dubrovnik. U Danskoj će se igrati u Kopenhagenu i Herningu, dok su norveški gradovi domaćini Trondhejm, Stavanger, Dramen i Oslo, gde će biti odigrane utakmice za medalje.

Kako se navodi u saopštenju Rukometnog saveza Hrvatske, svih 19 članova Izvršnog odbora IHF jednoglasno je podržalo kandidaturu ove tri zemlje za domaćine šampionata sveta 2025.

Na prvenstvu će učestvovati 32 reprezentacije, a prema planu organizacije, četiri grupe prvog kruga igrale bi se u Hrvatskoj, a po dve u Danskoj i Norveškoj.

U drugom krugu takmičenja postoje četiri glavne grupe i President Kup. Hrvatska je i tu prošla najbolje jer je dobila dve glavne grupe i President Kup, a Danska i Norveška po jednu.

Nakon toga, dva četvrtfinala i jedno polufinale igraće se u Hrvatskoj, dok preostala dva četvrtfinala i jedno polufinale pripadaju Danskoj (jedno četvrtfinale) odnosno ostatak Norveškoj. Grad Oslo biće domaćin finalnog vikenda.