Bahar konačno pronašao Mijailoviću stalnu poziciju

Defanzivni fudbaler Crvene zvezde Srđan Mijailović ispao je iz rotacije Baraka Baraha i pitanje je kada će ga Izraelac ponovo imati u vidu.

MB
Podeli
Foto: starsport/Dimitrije Vasiljević
Foto: starsport/Dimitrije Vasiljević

Dobio je šansu, ali na novu će morati da sačeka.

Mijailović je sezonu krenuo kao starter, Zvezda je ređala pobede u Superligi i nije ni bilo potrebno da se nešto radikalno menja.

Došla je Evropa, Liga šampiona, sa druge strane neka druga dimenzija fudbala i neuporedivo zahtevniji taktički izazov od onoga što nailazi u Superligi zbog čega je Bahar tražio, ponekad i lutao u odabiru aduta za borbu na najvećoj sceni.

Tada su krenuli i eksperimenti sa Mijailovićem.

Bahar mu je uporno tražio pravu poziciju, probao ga na levom, pa desnom štoperu, u vezi, po boku, i kada je svima, pa i Izraelcu postalo jasno da time samo nanosi štetu i Mijailoviću i sebi, kada to nije donelo rezultat, na kraju mu je našao "poziciju" koja je, čini se, u ovom trenutku najbolja za sve osim za samog igrača - na klupi.

Mijailović nije odigrao ni minut od meča sa Lajpcigom. Do tada, bio je gotovo neizostavan u svakoj početnoj postavi ekipe od starta sezone.

Foto: Starsport/Predrag Milosavljevic
Foto: Starsport/Predrag Milosavljevic

Protiv IMT-a, TSC-a i Radnika bio je samo posmatrač. Očito je, Bahar sada ima na umu neke druge opcije. Shvatio je da raspolaže većim fondom kvalitetnim igrača da bi oko jednog "lomio glavu".

Mijailovićeva borba, želja, strast, se ne dovode u pitanje kao i pošten odnos prema dresu koji nosi. Od ovog momka se, na kraju krajeva, nisu očekivala velika dela kao od nekih drugih, plaćenijih, onih koji prave razliku, a koji, uzgred, zaslužuju veće kritike.

Ponekad se stekao utisak da je Bahar često žrtvovao drugačije, potencijalno uspešnije taktičke postavke samo da bi Mijailoviću pronašao najbolje mesto u timu. Narodski rečeno, nije išlo.

Iscrpeo je sve ideje sa Mijailovićem, udario u zid, pa drugog izbora, osim da ga preseli na klupu, nije imao. I sam pritisnut neuspesima morao je da pokaže i upravi i navijačima da ume da prepozna problem i da je sposoban da ga u što kraćem roku reši.

Nije, naravno, Mijailovićev status jedino čime se bavio trener Zvezde.

Baharu "problem" u sastavljanju tima u poslednje vreme prave i dečaci, koji traže svoje mesto pod suncem pored stranaca. Nedeljković je sve češće na terenu, Mijatović se probija do statusa ravnopravnog sa Šerifom, Krasoom, na Lučića se duže vreme najozbiljnije gleda.

Pritom, potencijali i iskustvo Kange, Kangve, Kataija i Degeneka nisu iskorišćeni.

Sutra, ako ode neobavljenog posla, Bahar može reći sve samo ne kako nije imao materijala da napravi rezultat.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu