Šapovalov: Samo strpljivo, momci, bliži se kraj "velike trojke"

Šampion turnira u Stokholmu, Kanađanin Denis Šapovalov smatra da se polako bliži dan kada će mladi igrači svrgnuti sa trona članove takozvane "velike trojke".

Z.K.Izvor: B92
Podeli
Foto: EPA-EFE/Henrik Montgomery
Foto: EPA-EFE/Henrik Montgomery

U pitanju su Novak Đoković, Rodžer Federer i Rafael Nadal, igrači koji su obeležili poslednjih 15 godina u svetskom tenisu.

Šapovalov je do prvenca u karijeri došao pobedom u finalu nad Filipom Krajinovićem u dva seta, 6:4, 6:4.

Kanađanin, koji je oduvek bio poznat po smelim izjavama sada tvrdi da nije tako daleko dan kada će mlađi naslediti neprikosnovenu trojku na vrhu.

"Siguran sam da će sledeće sezone biti mnogo iznenađenja. Očigledno je da "velika trojka" i dalje tu, još igraju dobro. Ipak, pre ili kasnije, skinućemo ih sa vrha. Treba samo da budemo strpljivi", rekao je Šapovalov.

On je naznačio koji bi igrači mogli da ugroze Novaka, Rafu i Rodžera.

"Mlađi igrači polako počinju da se penju na ATP listi. Medvedev je u poslednjih nekoliko meseci zaista napravio veliki prodor. Siguran sam da će ga slediti mnogi, ima tako mnogo talentovanih momaka. Tu su Frensis Tijafo, Stefanos Cicipas, Aleksander Zverev. Svako ima svoj put."

"Što se mene tiče, mislim da sam se dosta lako probio na listi, uz par dobrih rezultata. Moja igra još nije bila tu, imao sam dosta uspona i padova. Radio sam poslednjih nekoliko godina na ispravljanju slabosti u igri kako bih je učinio mnogo boljom", zaključio je Šapovalov.