Čile u grupi sa Srbijom na ATP kupu u Brizbejnu

Teniska reprezentacija Srbije saznala je ime poslednjeg protivnika u A grupi na ATP kupu u Australiji od 3. do 12. januara.

Z.K.Izvor: B92
Podeli
Photo by Jono Searle/Getty Images
Photo by Jono Searle/Getty Images

Srbija će igrati sa Francuskom, Južnoafričkom Republikom i Čileom koji je, kao jedan od pet timova koji su se kvalifikovali, na žrebu u Sidneju svrstan u A grupu.

Ono što je poznato je da će Srbiju u ovom takmičenju sigurno predstavljati Novak Đoković i Dušan Lajović, kao naša dva najbolje rangirana tenisera.

Za Francusku će igrati Gael Monfis i Benoa Per, JAR će predstavljati Kevin Anderson i Lojd Heris, a boje Čilea braniće Kristijan Garin i Nikolas Žari.

Srbija će u prvom kolu 4. januara igrati protiv tenisera iz JAR-a, potom sledi duel protiv Francuske 6. januara, a dva dana kasnije grupnu fazu će završiti odmeravanjem snaga sa Čileom.

Prema propozicijama, igraju se dva singl meča i jedan u dublu, a šest pobednika grupa i dve najbolje drugoplasirane ekipe izboriće nastup u nokaut fazi.

Četvftinalni susreti planirani su za 9. i 10. januar, dok su polufinala zakazana za 11. januar, a finale se igra dan kasnije u Sidneju.

Dodatni motiv za igrače biće i to što će moći da zarade ATP bodove, pa tako igrač koji ostane neporažen u svim mečevima ima priliku da maksimalno zaradi 750 poena.

Grupe ATP kupa

Grupa A (Brizbejn): Srbija, Francuska, Čile, JAR
Grupa B (Pert): Španija, Japan, Gruzija, Urugvaj
Grupa C (Sidnej): V. Britanija, Belgija, Bugarska, Moldavija
Grupa D (Pert): Rusija, SAD, Italija, Norveška
Grupa E (Sidnej): Hrvatska, Argentina, Austrija, Poljska
Grupa F (Brizbejn): Australija, Nemačka, Grčka, Kanada