"Svaka čast Đokoviću na svemu što radi "

Srpski teniser Viktor Troicki pričao je o "Adrija turu" koji će okupiti nekoliko velikih teniskih zvezda u zemljama bivše Jugoslavije tokom juna.

Izvor: B92
Podeli
Photo by Cameron Spencer/Getty Images
Photo by Cameron Spencer/Getty Images

Adrija tur će se igrati u Beogradu, Zadru, verovatno Banjaluci i organizatori se nadaju u Crnoj Gori, a najbolji teniser sveta Novak Đoković je ubedio da učestvuju Aleksandar Zverev, Dominik Tim, Grigor Dimitrov, Marin Čilić i Borna Ćorić.

Učestvujete na Adria Tour-u, uz igrače kao što su Đoković, Tim, Zverev, Dimitrov...Kako se osećate zbog činjenice što ćete biti deo jednog takvog događaja i šta očekujete od samog turnira?

“Izuzetno sam srećan što ću biti deo teniskog spektakla Adria Tour-a, zaista će ovo takmičenje biti naše novo svetlo na kraju tunela u kojem se na žalost našla cela planeta usled pandemije korona virusa. Uz ekipu igrača koja će uzeti učešće na ovom spektaklu uvek je čast i zadovoljstvo igrati i naći se u njihovom društvu, posebno u rodnom gradu. što će za mene biti u ovom slučaju. Nisam igrao pred domaćom publikom u Beogradu još od Dejvis kupa 2017. Kada smo se u Pioniru sastali sa Španijom. Zahvaljujem se mom prijatelju, bratu i već više od 20 godina teniskom saborcu širom meridijana Novaku Đokoviću na pozivu da budem u društvu top ten igrača sveta na humanitarnom turniru čiji je on idejni tvorac, organizator, realizator. Svaka mu čast na svemu što radi i čini kako za tenis na planetarnom nivou, tako i sliku Srbije na svetskoj mapi, Nema sumnje, Adria Tour, mečevi u Beogradu će biti epicentar sportskog svetskog zbivanja 13. i 14. juna, biće to događaj kojim ćemo se svi ponositi ceo život”, rekao je Troicki.

Pročitajte još Može li Đoković u Crnu Goru?

Okupljena su velika imena svetskog tenisa?

"To su sjajni teniseri, ali nezgodni protivnici, svakog odlikuje sopstveni stil igre i oružja u vidu udaraca koji su samo njima svojstveni. Na kraju krajeva zato i jesu to što jesu, sam svetski vrh sporta kojim nam je svima životni poziv, a oni su esencija ovog sporta. Novak je neprikosnoven, a ostatak ekipe su isto igrači sa kojima uvek moraš dati svaki atom snage kako bi napravio šansu da iz bite izađeš kao pobednik. Svi znaju moju igru, znaju da ja ma ko bio sa druge strane mreže ne polažem oružje pre bitke, već da uvek ulazim i igram sa svim žarom, tako će biti i ovaj put, ja ovaj turnir shvatam kao i svaki profesionalni, verujem da ću biti na visini zadatka”.

Turnir je humanitarnog karaktera, i svi teniseri se odriču zarade, odnosno uplatiće sredstva u neku dobrotvornu ustanovu.

"Još jedna divna karakteristika ovog takmičenja, uz to što će okupiti svetske zvezde, što će se vrhunski svetski tenis nakon teških meseci za ceo svet igrati u našem Beogradu i što će sav prihod ići za nešto što je humano, za pomoć nekome kome će taj naš proliveni znioj na terenu značiti mnogo, a nama će srca biti puna jer smo uradili nešto jako vredno i dobro"
.

Koliko ste spremni za mečeve, s obzirom na pauzu koja je trajala nekoliko meseci?

"Pauza nas je sve izbacila iz koloseka, ali vraćamo se svi polako. Ja sam u dobroj fazi tempiranja forme, sve ide svojim i pravim tokom, tako da ću biti u zadovoljavajućoj formi za takmičenje koje sledi. Nakon osvajanja Svetskog kupa u Australiji na startu 2020. svi smo bili puni energije, elana da obeležimo 2020. kao nikada do sada, a onda se dogodila korona. Ipak, ne treba saginjati glavu, treba uvek ići napred, otvoriće se neka nova bvrata za bolje sutra, takav je život”.

Gde ćete sve učestvovati, kada je reč o Adria Tour? Banjaluka bi volela da vas vidi, jer tamo imate veliki broj navijača?

"Beograd je siguran, verujem da ću biti deo tima i u Banjaluci za koju me vežu divna sećanja. Tamo sam igrao finale čelendžera 2005, zatim upravo sa Novakom egzibiciju 2009. dok sam 2014. osvojio čelendžer koji mi je u tom trenutku mnogo značio kako za bodove, samopouzdanje tako i povratak na veliku scenu. Banjaluka će uvek imati posebno mesto u mom srcu".