"Nikad ne otpisujte Endija Marija"

Dani Valverdu, neksadašnji trener Endija Marija, smatra da teniser iz Danblejna još nije rekao poslednju reč na teniskoj pozornici.

Z.K.Izvor: B92
Podeli
Photo by Clive Brunskill/Getty Images
Photo by Clive Brunskill/Getty Images

On i Mari su sarađivali u periodu od 2010. do 2014. godine, a poznato je da je škotski teniser posle toga imao velike probleme da povredama.

Poslednjih godina jedva da igra, imao je više operacija problematičnog kuka i mnogi sumnjaju da će biti u stanju da se vrati u nekadašnju formu.

Endi je nedavno rekao kako je daleko slabije trenirao ove godine nego ranije i da je i to razlog što nije uspeo da postigne očekivane rezultate po povratku na teren.

Valverdu je saglasan da će Endi, u slučaju da počne da radi i trenira kao pre, uspeti da se vrati u 2021.

"Zapanjujuće je ono što čini, zaista je neverovatno i pomisliti na povratak posle povrede koju je on imao. Srećni smo što imamo prilike da ga uopšte gledamo. Ako bude u stanju da vodi računa o sebi i fizički se spremi, da ne oseća bol tako intenzivno kao ranije, ne bi me iznenadilo da postigne dobre rezultate naredne sezone", smatra Valverdu.

On veruje da je Endi u stanju još da se nosi sa najvećim imenima svetskog tenisa.

"Nekako verujem da ako bude spreman fizički, biće u stanju i da se takmiči sa vrhunskim igračima na najvećim turnirima. Ja ga nikada ne bih otpisao", zaključio je Marijev bivši trener.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.