Tim priznao: Upao sam u rupu

Šampion US Opena Dominik Tim priznao je da ga je jurnjava za velikim ciljevima učinila da pomalo zaboravi na sebe.

Z.K.Izvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

* Tim: Nisam želeo da se obrukam u prvom kolu u Beogradu

Austrijanac je u krizi rezultata od početka sezone, ima problem i sa povredom kolena i generalno, teško se snalazi u uslovima igranja tokom pandemije.

Tim je u intervjuu "Standardu" dodao i da je važno da nađe novi izazov u tenisu, ali je svestan da je za sve potrebno vreme.

"Petnaest godina sam proveo jureći taj veliki cilj bez da gledam levo ili desno. Kao što sam rekao, dostigao sam ga, ali pod čudnim okolnostima, mada mi to sad nije važno. Na neki način, neke stvari sam zapostavio - svoj privatni život, borbu sa drugim stvarima, proširenje svojih vidika. Morate da hranite nečim svoj mozak. Imao sam samo tenis. Želim da se to promeni", kaže Tim.

Kaže da ga je pandemija samo gurnula unazad.

"Pandemija je bila dodatna stvar u svemu tome. Da sam US Open osvojio u nosmalnim uslovima, sve bi išlo drugačije, ali verovatno bih se isto osećao kao i sada. Kad ceo život provedete u jurnjavi za jednim ciljem, date sve za to i onda uspete da ostvarite, onda vam stvari ne deluju kao pre toga. Problem sa tenisom je što sve ide u tom brzom ritmu, nedelju za nedeljom".

On smatra da neki u svemu mogu da nađu i neku korist, ali njemu lično je veoma teško.

"Koronavirus nam je oduzeo mnoge stvari, počevši od putovanja, slobodnog kretanja. Ostale su loše stvari. Teško je iz nedelje u nedelju igrati u ovakvim okolnostima. Ima momaka koji sve to mogu da ostave po strani, za neke je život u mehuru čak i neka prednost, kao za Evansa ili Bublika. Oni imaju problem da se pod normalnim okolnostima fokusiraju na sport. Za njih je to super, misle samo na tenis, ne postoji ništa drugo", zaključio je Tim.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.