Novak Đoković

Rubljov otkrio šta bi pozajmio od Đokovića

Ruski teniser Andrej Rubljov izjavio je da bi on najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića pozajmio bekhend.

Izvor: B92
Podeli
EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO
EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

U razgovoru sa medijima u otadžbini je upitan koji bi aspekt iz Đokovićeve igre najradije video u svom arsenalu, a Rubljov nije morao dugo da razmišlja.

"Da mogu da pozajmim bilo šta od Đokovića, izabrao bih bekhend. On mu odlično funkcioniše", izjavio je Rubljov.

Smatra i da je to segment igre koji je popravio.

"Najviše bekhend. Kondicioni trener mi je mnogo pomogao, dobio sam na brzini, a i bolje se krećem. Uspevam da zadržim brzinu duže i zato se bolje branim", dodao je Rubljov.

Objasnio je i svojevrsni nervni slom koji je doživeo u Torinu, kada je raskrvario koleno pošto je u njega nekontrolisano udarao reketom.

"Dva su razloga zašto se udaram po kolenima. Prvo, ne želim da lomim rekete jer sam veoma izbirljiv. Nije lako naći one koji mi odgovaraju. Čak i kada su potpuno isti, samo dva od 15 mi leže. Zato ih ne lomim, jer ako slomim trebaće mi mnogo vremena da pronađem novi. Drugo, često imam toliko negativan osećaj prema samom sebi, da ne znam šta drugo da uradim kako bih se trgao. U takvim trenucima sebi kažem ‘Probudi se, pola meča je prošlo, a ništa nisi uradio.‘ Tada se osećam kao da ponovo gazim istu grabulju", ističe ruski teniser.

Svestan je da će to morati da promeni.

"Pre svega moram da popravim psihološki pristup. To mi najviše nedostaje u poređenju sa Đokovićem, Medvedevim, Alkarasom i Sinerom. Oni su mnogo psihološki stabilniji od mene. Moram još da popravim i kretanje kao i drugi servis. Ovaj udarac je kod mene mnogo gori nego kod svih ostalih u prvih 10. Svi jače serviraju od mene. Moram i igru na mreži da unapredim", zaključio je Rubljov.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.