JSD Partizan podržalo legende VK Partizan

Jugoslovensko sportsko društvo Partizan se oglasilo zvaničnim saopštenjem povodom situacije u vaterpolo sekciji.

SSIzvor: B92
Podeli
Foto: StarSport/Srđan Stevanović
Foto: StarSport/Srđan Stevanović

Treneri i igrači Partizana uz legende: Ostavke, pa Skupština

Velika bura nastala je prethodnih dana zbog smene rukovodstva VK Partizan i reakcije legendi kluba koje traže hitne ostavke novih čelnika.

Poslednju konferenciju za medije predsednika UO Mirka Bradajića i direktorke Tatjane Rakas prekinuli su roditelji igrača lupanjem o staklo i parolama.

Zbog cele situacije oglasill se JSD Partizan koje je podržalo održavanje vanredne Skupštine zakazane za 13. jul.

Saopštenje prenosimo u celosti i bez izmena:

"Upravni odbor Jugoslovenskog sportskog društva Partizan sa pažnjom i brigom prati dešavanja u svojoj najtrofejnijoj udruženoj sekciji. Otkako je otpočela evidentna kriza upravljanja i poslovanja u Vaterpolo klubu Partizan, naše sportsko udruženje je nastojalo da postupa isključivo legalistički, držeći da su odluke nadležnih organa jedino pravno relevantne za davanje ocene o nečijem radu", navodi se u saopštenju.

"Kako je, u međuvremenu, rešenje Sekretarijata za sport i omladinu grada Beograda, koje je poništilo odluke skupštine VKP od 2. decembra 2019. godine, postalo pravosnažno, to UO JSDP konstatuje da su se stekli uslovi za održavanje Vanredne skupštine VKP zakazane za 13. jul 2020. godine.

Foto: StarSport/Peđa Milosavljević
Foto: StarSport/Peđa Milosavljević

Više od legaliteta zakazane Vanredne skupštine predstavlja, čini nam se, njen nedvosmisleni legitimitet. Njeno zakazivanje plod je poštovanja apela više bivših legendarnih igrača VKP koji ne žele da nemo posmatraju urušavanje institucionalnih okvira na kojima počiva naša najtrofejnija sekcija, koji su svesni zabrinutosti roditelja čija deca treniraju u neuslovnim okolnostima kako bi ime vaterpolo Partizana opstalo u teškom vremenu a koji žele da na jednoj legalnoj skupštini, i to na osnovu odluka gradskog Sekretarijata za sport i omladinu potvrđenih od strane nadležnog republičkog ministarstva, u demokratskoj, sportskoj i legalno uspostavljenoj atsmosferi odluče o putu kojim će dalje nastaviti Vaterpolo klub Partizan.

Niko nema pravo da osporava odluke nadležnih organa. Zakon je, znamo, opor ali je zakon. Sledstveno gore navedenom, Upravni odbor Jugoslovenskog sportskog društva Partizan pruža punu podršku sazivanju i održavanju Vanredne skupštine Vaterpolo kluba Partizan, aktivnom i snažnom institucionalnom angažovanju Partizanovih vaterpolo legendi i odlukama koje će oktkloniti krizu rukovođenja i rada u ovom našem najvrednijim trofejima ovenčanom klubu.

"Podsećamo, najzad, da je briga o svim udruženim sekcijama statutarna obaveza JSDP kao i eventualno uvođenje privremenih mera u klub koji druže vreme ne odgovara svojim statutarnim obavezama u radu i rukovođenju", stoji u saopštenju JSD Partizan.