"Delfini" samokritični posle bolnog poraza

Dan posle bolnog poraza od Hrvatske vaterpolisti Srbije su imali slobodno pre podne

Izvor: B92, zvanični sajt
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

* Hrvatska nadigrala Srbiju i ostavila je bez medalje na SP!

U četvrtak je trening pred duel sa Crnom Gorom koji je na programu u petak od 14.30 časova.

Rival je imao odličnu utakmicu sa Španijom, izgubio 7:6, bio blizu izjednačenja i peteraca protiv jednog od favorita za osvajanje zlata u Budimpešti.

Đorđe Lazić: "Ponovio se scenario iz Gvandžua. Jako težak poraz u četvrtfinalu i tamo i sada. Da probamo da se podignemo , da pobedimo naredne utakmice, to je zadatak. Bila je ovo lepa šansa da prođemo u četiri najbolje selekcije. Nismo to iskoristili. Hrvatska je zasluženo pobedila. Nismo bili svoji, ušli smo u njihov ritam igre. Nismo uspeli da se nametnemo. Mnogo stvari moramo da popravimo, pre svega u odbrani. Primiti 14 golova je mnogo. Igrač više je bio užasan. Crna Gora je pokazala da može da igra sa svima. Imali su šut za izjednačenje. Jako disciplinovana ekipa sa odličnom odbranom. Mlad sastav je to, cenimo ih i verujem ipak da možemo da pobedimo. Moguće da je kod nas bio mentalni problem, mada su obe ekipe bile podmlađene. Bez Burića su imali dodatni motiv u toj mentalnoj pripremi. Bili smo motivisani ali eto... Ne znam šta se desilo. Gledali smo utakmicu, tako je delovalo za vas da smo bez žara,ali u bazenu se to nije osetilo".

Radomir Drašović: "Teže je dan posle nego posle poraza. Gledao sam tri puta, emotivni šokovi. Ne znam zašto smo bili bezidejni, bez organizovanosti. Još smo vrući. Igrač više ne funkcioniše na celom prvenstvu. Sve se to svelo na igrača više-manje. Oni su se snašli, to je prelomilo utakmicu. Pričali smo o psihološkoj pripremi. Nismo u startu bili energični, agresivni,u napadu je to izostalo. Kao da smo uplašeni od pobede ali ne bih voleo da takav bude konačan zaključak. Verujuem da je to bio loš momenat za ovu ekipu. Bili su skupljeni posle kazne Buriću. Pokazali su kao da imaju veću želju od nas ali to sigurno nije tako. Crna Gora je imala odličnu igru sa Španijom,favoritom za zlato. Mogu da pomrse konce. Imaju pravu školu. Posle našeg poraza moramo da nađemo snage da stanemo na noge, da idemo do kraja na visokom nivou".

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

* Hrvati likuju posle Srbije: "Velika senzacija!"

Marko Radulović: "Loši utakmica sa Hrvatskom, nismo se držali dogovora. Iskakali smo previše od zacrtanih stvari. Puno je bilo oscilacija i nismo mogli da pobedimo. Nismo bili uplašeni od pobede, ali smo očekivali da će uvek neko drugi da reši. Odbrana nas je koštala uspeha. Ipak smo nova ekipa, nismo uhodani i verujem da će biti bolje. Crna Gora ne sme da se potceni ali nedostatka motiva ne sme da bude. Oni mogu više od prikazanog protiv Španije. Da li možemo da se oporavimo ? Naravno da možemo".

Vladimir Marković, pomoćni trener: "Jako loša odbrana. Moralo je mnogo bolje. Porazi su sastavni deo, idemo dalje. Svi su imali veliki motiv bez obzira kako je izgledalo. Ali te greške u odbrani su nas koštale. Protiv Crne Gore moramo da igramo kao da se ništa nije dogodilo. Oni su ekipa koja se podigla u poslednja dva tri meseca i moramo da damo maksimum".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.