Mac je ponovo Mac [podcast]

Appleu je trebalo 44 minuta da otvori novo poglavlje za Mac, a nama 26 da to ispratimo.

Podeli
Foto: Apple
Foto: Apple

Poslednje bitne nedoumice za ovu godinu razrešene su događajem koji je Apple najavio zaštitnom rečenicom čoveka koji ga je odveo do zvezda. Ovog puta "još jedna stvar" je Apple Silicon, a sastoji se od četiri.

Obećanje koje smo dobili na ovogodišnjem WWDC-u (podsetite se ovde) održano je, stigli su prvi Mekovi zasnovani na Appleovom čipu za računare. Ime čipa je novo, M1 pogoni tri nova računara koji se zovu po starom: Macbook Air i Pro, i Mac mini.

Videli smo i čuli mnogo obećanja, bar 30% više brzine, bateriju koja traje ceo dan, a sve to deo je povratka u egzotiku, sopstveni svet koji je sam za sebe Mac nekada bio. Šta više, četvrta tranzicija vodi ga na mesto u kom postoji malo ko sem Applea, poslednja bitna stvar koja suštinski čini kompjuter sada dolazi iz Appleovih laboratorija.

Koje bi posledice ove značajne promene mogle biti za vas, bilo da volite Mek ili koristite nešto drugo, teme su 108. epizode Tehnopolis podcasta kojom zatvaramo ovogodišnju sezonu praćenja tehnoloških događaja dok su "vrući".

Hvala na slušanju!

Pretplatite se na Tehnopolis Podcast u vašem omiljenom programu za slušanje podcasta, pratite nas na Twitteru (Aleksandar, Ivan), Apple Podcastsu, Google Podcastsu, Deezeru, Pocket Castsu, TuneInu, YouTubeu, ocenite nas u Apple Podcastsu ili gde god nas slušate, ostavite komentar, pišite nam i pomozite nam da budemo još bolji.

Epizoda snimljena 10.11.2020.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 3 idi na stranu