Xbox Live Gold ipak ne poskupljuje, multiplejer će biti besplatan za sve free2play igre

Microsoft je nedavno iznenadio pretplatnike Xbox Live Gold servisa sa planom da podigne cenu mesečne i tromesečne pretplate za 1 i 5 dolara respektivno. Na negodovanje igrača se brzo odreagovalo, i stiglo je obaveštenje da poskupljenja neće biti već da cena ostaje ista.

Izvor: play.co.rs
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

U saopštenju za medije je Microsoft priznao grešku i naglasio da je načinjena greška da se oteža vitalni deo gejming kulture kao što je povezivanje i igranje sa prijateljima.

I ne samo to, već se otišlo korak dalje i omogućeno je igračima na Xbox konzolama da multiplejer u svim free2play naslovima mogu igrati bez potrebne pretplate kao što je do sada bilo slučaj, piše play.co.rs. Samo redak broj igara nije zahtevao Xbox Live Gold pretplatu, kao što je Fortnite, i prilično je velika stvar što će svaka besplatna multiplejer igra biti dostupna bez troškova za pretplatu.

Cena dakle ostaje ista, 10$ za mesec dana i 25 dolara za tri meseca, a pritom nećete morati da plaćate ništa ako samo želite da uživate u već besplatnim igrama.

Videćemo da li će Sony odreagovati na sličan način, pošto Playstation Plus funkcioniše po sličnom principu i od igrača zahteva aktivnu pretplatu da bi uživali u multiplejeru u free2play igrama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.