Analitičar najavljuje značajno brže iPhone 15 modele

Očekuje se da će samo iPhone 15 Pro telefoni dobiti nadogradnju na USB-C brzine.

Izvor: B92, Verge
Podeli
Foto: Framesira / Shutterstock.com
Foto: Framesira / Shutterstock.com

Predstojeći iPhone 15 Pro modeli će, prema svemu sudeći, dobiti značajnu nadogradnju kada su u pitanju brzine prenosa podataka. To će omogućiti prelazak na USB-C, prema navodima analitičara Ming-Či Kua.

Ipak, analitičar ne veruje da će ove prednosti biti omogućene na standardnim iPhone 15 modelima. Kuo predviđa da će iPhone 15 i 15 Plus dobiti USB-C portove, ali će oni imati manje brzine (zadržaće iste USB 2.0 brzine koje su imali i sa Lightning portovima).

Kada su u pitanju iPhone 15 Pro i iPhone 15 Pro Max, za njih će biti rezervisana podrška za bar USB 3.2 ili Thunderbolt 3, prema navodima analitičara.

Ukoliko se to obistini, to znači da bi premijum iPhone modeli mogli da imaju brzine prenosa podataka do 40 Gbps. Ovo će biti značajno za one koji iPhone koriste za snimanje ProRes videa i fotografisanje.

Kuo već neko vreme tvrdi da će iPhone modeli za 2023. godinu koristiti USB-C, što će poboljšati njihove brzine prenosa podataka, kao i brzine punjenja.

Ukoliko se to desi, time će se nastaviti serija nadogradnji za premijum modele koja je ove godine započeta. Pro modeli iz iPhone 14 serije su dobili novi čipset (standardni modeli su zadržali prošlogodišnji čip).

Apple pokušava da dodatno diversifikuje svoju ponudu između premijum modela i onih namenjenih širem krugu korisnika, a izgleda da će povećanje brzina prenosa podataka biti naredni korak na tom polju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.