Najbolji ekran među telefonima ima novi iPhone

iPhone 14 Pro Max dobio je DisplayMate-ovu nagradu za najbolji ekran na jednom pametnom telefonu

Izvor: B92, Bajtbox
Podeli
Foto: ADRIAN3388 / Shutterstock.com
Foto: ADRIAN3388 / Shutterstock.com

Početkom ovog meseca kompanija Apple predstavila je svoju iPhone 14 seriju. Ona uključuje četiri modela. Najjači i najskuplji član ove serije je iPhone 14 Pro Max, koji je stigao kao naslednik prošlogodišnjeg iPhonea 13 Pro Max. Ovaj telefon sada se našao na vrhu liste telefona s najboljim ekranom.

iPhone 14 Pro Max dobio je DisplayMate-ovu nagradu za najbolji ekran na jednom pametnom telefonu. Ovaj telefon dobio je ukupnu ocenu A+ na testovima.

Navodi se da iPhone 14 Pro Max poseduje izvanredan ekran. Otkriveno je da telefon ima maksimalno osvetljenje od 2300 nita, iako je kompanija iz Kupertina navela da je taj broj 2000 nita.

Takođe, navodi se da je telefon dobio najveću moguću ocenu kontrasta u ambijentalnom osvetljenju. Ostale komponente koje su testirane, a koje su impresivne na ekranu iPhonea 14 Pro Max, uključuju preciznost boje na belom, apsolutno tačan prikaz boje, tačnost kontrasta slike, skalu intenziteta i maksimalno osvetljenje.

Ekran iPhone 14 Pro Max modela, kao i za iPhone 14 Pro, proizvodi južnokorejska kompanija Samsung. Sasvim je sigurno da Samsung zarađuje veliki novac od Applea time što obezbeđuje da američka kompanija poseduje telefon s najboljim ekranom, a da tu titulu ne nosi Samsungov telefon.

Ipak, iPhone 14 Pro Max i iPhone 14 Pro susreću se s problemima otkako su predstavljeni. Tako su nedavno korisnici izveštavali da imaju probleme s kamerom, a on je bio prisutan kod upotrebe kamere na aplikacijama trećih strana, kao što su TikTok, Instagram, Snapchat itd., dok upotreba Appleove aplikacije za kameru nije imala pomenuti problem.

Tu su i izveštaji o novim problemima koji se odnose na mrežu, punjenje i drugo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.