Novi detalji o telefonu koji bi trebalo da bude konkurencija iPhoneu

Saznali smo neke detalje o nasledniku Nothing Phonea, koji na tržište stiže tokom jula.

Izvor: Zimo
Podeli
Mr.Mikla / Shutterstock.com
Mr.Mikla / Shutterstock.com

Trenutno ne postoji neka uzbudljiva alternativa iPhoneu, pogotovo za mlađe generacije, zbog čega Android gubi svoj udeo na tržištu u odnosu na Apple telefone, rekao je u nedavnom intervjuu Karl Pei. On je jedan od suosnivača veoma popularne kineske kompanije OnePlus, a nedavno je osnovao novu kompaniju zanimljivog imena – Nothing.

Njihov prvi telefon korisnike je osvojio, između ostalog, novim idejama i transparentnim dizajnom, a kompanija sada planira njegovog naslednika za kojeg Pei ima velike planove.

Nothing Phone (2), otkrio je Pei u intervjuu za Forbes, stiže tokom jula i, kako se može pročitati iz njegovih najava, trebalo bi da predstavlja alternativu za iPhone. Naglasio je da je njihov prvi model već privukao veliki broj prethodnih vlasnika iPhonea i veruje fa će se ta tranzicija nastaviti i dalje.

O samom telefonu nije ponudio previše informacija, ali na osnovu onoga što je rekao i dosadašnjih glasina, manje-više znamo šta bi ovaj telefon trebalo da donese.

Dijagonala ekrana trebalo bi da iznosi 6,55 inča uz stopu osvežavanja od 120Hz, a zanimljivo je da će ga pokretati čipset Snapdragon 8+ Gen 1, a ne noviji Snapdragon 8 Gen 2. Razlog za to, kaže Pei, leži u tome što je model Gen 1 "dokazani čip", ali što je još važnije, upotreba starijeg čipa omogućiće niže troškove pa bi Nothing Phone (2) mogao biti cenovno povoljniji uređaj, čime će bolje konkurisati na tržištu.

Takođe, dok je prvi model bio dostupan samo na određenih tržištima, njegov naslednik će se naći na više tržišta, uključujući i SAD, na kojem Nothing phone (1) nije bio dostupan, što bi takođe trebalo da rezultira boljom prodajom.

Što se ostalih opcija tiče, spominju se 8 i 12 GB memorije kao i 128 i 256 GB prostora za skladištenje podataka. Kapacitet baterije iznosiće 4700 mAh (što je više u odnosu na 4500 mAh koliko je imao njegov prethodnik), a od ostalih opcija spominje se još i senzor za otiske prstiju smešten ispod ekrana. Informacije o kamerama još nisu poznate.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.