Potražnja za iPhone 14 Plus modelom je razočarala

Analitičar Ming-Či Kuo je objavio rani izveštaj, koji nam pruža uvid u rezultate pretprodaje nove iPhone 14 serije.

Izvor: B92, GSMArena
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Potražnja za iPhone 14 Pro Max modelom je prevazišla rezultate koje je prošle godine postigao 13 Pro Max i dobio je "dobar" rejting. Model iPhone 14 Pro je dobio "neutralan" rejting (ista potražnja kao prošlogodišnji 13 Pro).

Preostala dva modela su dobila "loš" rejting. Ukupno gledano, iPhone 14 i iPhone 14 Plus čine oko 45 procenata isporuke iPhone 14 serije.

Zanimljivo je da je prema analizi Ming-Či Kua potražnja za novim iPhone 14 Plus modelom slabija čak i od one koju je imao iPhone 13 mini prošle godine. Proizvodnja istog tog mini modela je prekinuta zbog slabe potražnje.

Ukoliko se nastavi slaba potražnja za dva standardna iPhonea, očekuje se da će Apple smanjiti njihovu proizvodnju u predstojećim nedeljama.

Navodi se da su ove procene analitičara zasnovane na periodu vremena koji se čeka od narudžbe do isporuke na nekoliko najvećih tržišta. To je šest nedelja za Pro Max, pet za Pro, dok su preostala dva modela na zalihama od prvog dana.

Kada su u pitanju Pro modeli, Kuo ističe: "Bez sumnje, rezultati pretprodaje za Pro modele ponovo dokazuju da Apple i dalje ima veliki broj lojalnih korisnika, uprkos padu ekonomije, ali to ne znači i da će Apple odmah povećati isporuku Pro modela".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.