Samsung demantovao: Ništa od jeftinijih savitljivih telefona

Iz južnokorejske kompanije su se oglasili sa zvaničnim stavom o glasinama koje sugerišu proizvodnju jeftinijih savitljivih telefona.

Izvor: B92, GSMArena
Podeli
Foto: mokjc / Shutterstock.com
Foto: mokjc / Shutterstock.com

Prošle nedelje su se pojavile zanimljive glasine, koje su sugerisale da Samsung sprema pristupačniji savitljivi telefon, koji će biti predstavljen sledeće godine. Pominjala se cena između 400 i 500 dolara za ovaj telefon.

Od samog starta, to je delovalo veoma optimistično, posebno kada je u pitanju cena. Međutim, Samsung je sada zvanično objavio da se to ipak neće desiti.

Prema navodima publikacije iz Južne Koreje, Samsung kaže da nema planove za proizvodnju savitljivog telefona iz srednjeg segmenta, odbacujući navode iz pomenutih glasina.

"Nemamo planove da proizvodimo savitljive telefone koji su iz srednjeg cenovnog ranga, tako da su te glasine neosnovane", istakao je predstavnik Samsung Electronicsa.

To znači da Motorola, sa svojim Razr 40 / Razr 2023 telefonima, ostaje usamljena u srednjem segmentu. Razr 2023 je originalno lansiran po ceni od 700 dolara, a sada može da se kupi i za 500 dolara.

Iz Samsunga kažu da za sada ništa nije odlučeno o tome da li će kompanije u nekom trenutku objaviti FE verziju svojih savitljivih telefona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.