Samsung Galaxy S23 prvi dobija novu vrstu izdržljivog stakla

Samsung je bio prvi koji je predstavio telefone s Gorilla Glass Victus staklom, a kompanijina Galaxy S22 serija je prva implementirala poboljšano Victus+ staklo. Sada se istorija ponavlja.

Izvor: jabuka.tv
Podeli
Foto: Framesira / Shutterstock.com
Foto: Framesira / Shutterstock.com

Predstojeća Samsungova Galaxy S23 serija će biti prva koja će koristiti Gorilla Glass Victus 2 staklo.

Druga verzija pomenutog stakla je dizajnirana tako da "preživi" padove, uključujući veoma grube površine poput betona i to s visine od jednog metra. Takođe, uređaji zaštićeni ovim staklom trebalo bi da prežive pad na asfalt s visine do dva metra.

Gorilla Glass Victus 2 staklo u proseku sadrži 22 procenta recikliranog materijala, zbog čega je dobilo oznaku "Environmental Claim Validation".

U saopštenju za javnost se navode nejasni detalji, a nije precizno pomenut ni S23. Ali, s obzirom na datum predstavljanja Galaxy S23 serije, odnosno 1. februara, nema sumnje da ovo staklo debituje na Samsungovim novim uređajima.

Victus 2 staklo će štititi prednju stranu i poleđinu telefona, baš kao što je slučaj s Victus+ staklom i S22 serijom.

"Posvećeni smo integraciji održivosti kroz životni ciklus našeg proizvoda, radeći s partnerima istomišljenicima kao što je Corning kako bismo poboljšali performanse uz smanjenje uticaja na životnu sredinu. Naša sledeća generacija Galaxy telefona će biti prva koja će koristiti Corning Gorilla Glass Victus 2 staklo i tako će ponuditi bolju izdržljivost i poboljšanu održivost", izjavila je Stefani Čoi, izvršna potpredsednica i šefica marketinga u Samsungu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.