Samsung Galaxy S23 telefoni stižu sa ovom zanimljivom funkcijom

Predstojeća Galaxy S23 serija snimaće još bolji portretni video s kinematografskim efektom.

Izvor: Avaz.ba
Podeli
Foto: Gabo_Arts / Shutterstock.com
Foto: Gabo_Arts / Shutterstock.com

Predstojeća serija doneće između ostalog i bolje kamere pa i snimanje 8K videa pri 30fps.

Poznati dojavljivač sada najavljuje i još bolji portretni video, koji bi mogao biti ekskluziva Galaxy S23 Ultra top modela.

Današnji pametni telefoni, a pogotovo oni iz top segmenta, imaju tako dobre kamere da se pitamo kome više trebaju ozbiljni fotoaparati. Za većinu korisnika nešto bolji telefon zadovoljiće kamerom u svakom pogledu, a uvek je pri ruci.

Impresivan napredak

Impresivno je koliko je napredovalo i snimanje videa pa sad telefonima možemo da snimamo i 8K video, a neki telefoni nude posebne kinematografske režime snimanja.

Tako noviji modeli Apple iPhonea snimaju u Cinematic režimu, koji pre svega lepo zamućuje pozadinu iza subjekta, a onda još nudi i naknadno usmeravanje fokusa s jednog subjekta na drugi.

Time doslovno na iPhoneu možete snimiti i montirati neverovatne video snimke.

Ne baš na takvom nivou, ali donekle slično, nude Samsungovi top modeli kroz Portretni video, a jako dobar posao odrađuje i Google Pixel 7 serija.

Kako se sugeriše, još bolji portretni video s kinematografskim efektom snimaće i predstojeća Galaxy S23 serija. Tačnije, Galaxy S23 Ultra će sigurno dobiti ovu funkciju, a možda i preostala dva Galaxy S23 telefona.

Velika rezolucija

Do sada su Samsungovi flegšip telefoni snimali Portretni Video u maksimalno 1080p rezoluciji. Sad je potvrđeno da će Galaxy S23 Ultra takav video snimati i u 8K pri 30fps-a.

U zavisnosti od toga koliku ulogu u tome ima taj novi 200MP ISOCEL HP2 senzor, a koliko zapravo AI engine i pogonski čip, ova funkcija bi mogla biti omogućena na svim Galaxy S23 telefonima ili samo na Ultra modelu.

Svi oni koji se bave snimanjem videa iz zabave ili za posao svakako se raduju novim mogućnostima Galaxy S23 telefona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.