Samsung pokrenuo projekat samopopravke telefona

Samsung i iFixit su konačno pokrenuli svoj program samopopravke (self-repair), koji vlasnicima određenih linija telefona omogućava da kupe zamenske delove.

Izvor: B92, Techradar
Podeli
Foto: Sergey Eremin / Shutterstock.com
Foto: Sergey Eremin / Shutterstock.com

Prvobitnu najavu ovog programa smo imali krajem marta, ali tada nije bilo poznato previše detalja. Sada znamo da je projekat samopopravke dostupan za Galaxy S20 i S21 linije telefona, kao i za Tab S7 Plus tablet.

Korisnici će imati opciju da kupe alatke, dodatke i delove za popravku ekrana i baterije, porta za punjenje i poleđinskog stakla (zasebne baterije nisu uključene u paket). Omogućen je i besplatan pristup onlajn vodičima za popravku.

Kada su u pitanju cene delova, one su u najvećoj meri iste za Samsung Galaxy S20 i Galaxy S21 modele. Priključak za punjenje košta 66,99 dolara, dok zamensko staklo na poleđini ima cenu od 76,99 dolara (za osnovni S21 model cena je 66,99 dolara).

Cena kompleta ekrana i baterije zavisi od modela, pa je tako najjeftiniji komplet za Samsung Galaxy S21 (167,99 dolara), a najskuplji za Samsung Galaxy S21 Ultra (239,99 dolara).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.