Youtuber kreirao Tricoder iz Zvezdanih staza – evo kako funkcioniše VIDEO

Youtuber Mangy_Dog je kreirao Tricorder iz Zezdanih staza, koji ima animirani ekran na dodir, LED osvetljenje i tastere kojima mogu da se aktiviraju različiti zvučni efekti.

Izvor: bug.hr
Podeli

Obožavaoci Zvezdanih staza staza bar jednom su pomislili da bi želeli da imaju Tricorder. Za one koji se ne sećaju najbolje ili možda jednostavno ne znaju, radi se o višenamenskom ručnom uređaju koji nudi Zvezdana flota, a koji može da obavlja tri funkcije – skenira okolinu, snima podatke i analizira ih.

Iako se na internetu mogu naći replike, one, ruku na srce, ne funkcionišu baš najbolje. Toga je bio svestan i youtuber Mangy_Dog, koji je odlučio da sam napravi svoj Tricorder s animiranim ekranom na dodir, LED osvetljenjem, raznim tasterima i prepoznatljivim zvučnim efektima. Nedavno je objavio i video u kojem objašnjava kako čitav uređaj funkcioniše.

Naime, u videu je, između ostalog, prikazano kako se pritiskom na tastere aktiviraju različiti zvučni efekti, u zavisnosti od toga koliko se dugo drže. Na animiranom ekranu prikazuju se različiti dijagnostički podaci, baš kao i u seriji, a može mu se smanjiti ili povećati osvetljenje, u zavisnosti od želja korisnika.

Sve u svemu, radi se o zaista impresivnoj kreaciji ovog Youtubera, koju su prepoznali i ostali obožavaoci Zvezdanih staza na društvenim mrežama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.