Bethesda u centru još jednog skandala: Konkurencija tvrdi da su ih namerno sabotirali

Nove The Elder Scrolls video-igre za sada nema na vidiku, a izgleda da Bethesda želi da se potrudi da u međuvremenu ne stigne nikakav klon. Tako bar misli izdavač Ragnarok, koji je zbog neuspeha svoje video-igre Rune 2 pokrenuo niz tužbi, a u jednoj je sada uključena i Bethesda/ZeniMax.

Izvor: play.co.rs
Podeli
Foto: Getty Images/Christian Petersen
Foto: Getty Images/Christian Petersen

Video-igra Rune 2 se pojavila pre oko godinu dana za PC, a odmah nakon njenog izlaska, studio koji ju je kreirao, Human Head, iznenada je objavio da se gasi u potpunosti, nakon čak 22 godine postojanja i bogate istorije za sobom.

To je za Rune 2 značilo da ostaje bez prekopotrebne podrške nakon izlaska, i probleme za željne igrače. Studiji se gase širom sveta, i ništa ne bi čudilo, da odmah po gašenju Bethesda nije ozvaničila osnivanje Roundhouse Studios, sačinjenog upravo od developera iz Human Head studija, prenosi play.co.rs.

Istragom izdavača Ragnarok utvrđeno je da je Bethesda dve nedelje pred izlazak Rune 2 osnovala novi studio za Human Head developere, čime je unapred pripremljen teren.

To nije sve, pošto je u tužbi navedeno da je ZeniMax(kompanija u čijem se vlasništvu nalazi Bethesda) naredio developerima da obustave rad na Rune 2.

Naravno, direktna tužba je upućena rukovodstvu i članovima studija Human Head, koji su zbog želje za novcem koji je navodno ponuđen, blisko sarađivali sa kompanijom Bethesda i slali su verziju igre Rune 2 kako bi se uvidela potencijalna pretnja koju Rune 2 ima na The Elder Scrolls franšizu.

Ragnarok traži 100 miliona dolara odštete zbog sabotiranja izlaska igre Rune 2 i namernog nanošenja štete kako bi se oslabio potencijal naslova nakon izlaska.

strana 1 od 12 idi na stranu