Jedna od kultnih igara, The Sims 4, postaje besplatna

EA je objavio sjajnu vest za sve ljubitelje kultnih Simsa. Igra The Sims 4 biće besplatna za preuzimanje od 18. oktobra, i to na brojnim uređajima, od PC i Mac do PlayStation 4 i 5 kao i Xbox konzole.

Izvor: B92, index.hr
Podeli
Foto: rafapress / Shutterstock.com
Foto: rafapress / Shutterstock.com

"Poželeli smo dobrodošlicu milionima igrača Simsa i radoznalo smo gledali kako im radi mašta, kako otkrivaju i povezuju se putem ideja, iskustava i verzija njih samih, u stvarnosti i u igri", stoji u njihovoj objavi.

Istakli su da je ovaj potez "izraz zahvalnosti vernim fanovima", a na Twitteru su poručili da se raduju što će biti još više igrača, priča i "načina da se napravi haos".

Izlazi li uskoro sledeći nastavak?

Ljudi su na društvenim mrežama s oduševljenjem reagovali na ovu vest. Jedan korisnik je prokomentarisao da nije očekivao "ovako lepu vest", dok je drugi dodao da je to znak "da konačno ozbiljno počnem da igram Simse".

LADbible piše da deo fanova spekuliše da bi ovaj potez mogao da znači da je igra The Sims 5 na vidiku, iako tačan datum lansiranja još uvek nije poznat. Gejmerska zajednica nagađa da će novi Simsi biti multiplejer, a Laura Miele iz Electronic Artsa je u jednom intervjuu izjavila da žele da se fokusiraju na "društvenu komponentu igre".

"U poslednjih smo 20 godina naučili mnogo o tome kako igrači ulaze u interakcije, šta ih motiviše, kako sarađuju. Zato nam je jako važno da u novoj generaciji Simsa imamo najbolje alate kojima će igrači proširiti svoju kreativnost", istakla je.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.