Starfield: Biće sadržaja za odrasle, samo ga nećemo videti

Iako je pre nekoliko meseci izgledalo da će seksualna tematika u potpunosti zaobići Bethesdin svemirski ep Starfield, najnovije informacije sugerišu suprotno.

Izvor: hcl.hr
Podeli
Foto: KateV28 / Shutterstock.com
Foto: KateV28 / Shutterstock.com

Pre dva meseca, dolazeća igra Starfield dobila je svoju starosnu klasifikaciju u Australiji, po kojoj je zvučalo da u igri neće biti seksualnog čina niti tematike u vezi sa seksom. Međutim, sada je igru ocenio i američki ESR, pa se ispostavilo da je izostanak seksa u igri pogrešno protumačen.

Ipak će biti seksa u Starfieldu, samo on neće biti prikazan u igri. Naime, koristiće se ona poznata tehnika da se ekran zatamni na 2-3 sekunde dok taj čin ne bude gotov. Ali, kako onda znamo da je seksa bilo? E pa likovi će ukazivati na "perverzije" koje su izvodili. Među izjavama ćemo čuti i neke od sledećih bisera:

  • "I'm all for getting a little wild, but next time let's try it without the jetpacks."
  • "Talk about seeing stars, whew… that was amazing."
  • "Life is a sexually transmitted disease that's a hundered percent fatal."

Dobro je znati da osim nezaobilaznih bagova u Starfieldu možemo da računamo i na tradicionalni Bethesdin stil pisanja dijaloga.

Usput rečeno, otkriveno je i nekoliko novih detalja o drugom spornom detalju za odrasle. Ranije je bilo rečeno kako će u igri postojati droga, a sad je otkriveno da će se ista zvati Aurora. Korišćenje Aurore imaće efekt distorzije slike, a igrač će u nekim delovima igre posećivati ilegalnu laboratoriju za kreiranje Aurore.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.