Apple VR/AR uređaj će biti skup

Apple uređaj za virtuelnu i proširenu realnost bi mogao biti kreiran za kratkotrajna virtuelna iskustva, ali ga u akciji verovatno nećemo videti pre 2023. godine.

Izvor: B92, Gizmodo
Podeli
Foto: Ononymous Phtographer / Shutterstock.com
Foto: Ononymous Phtographer / Shutterstock.com

Kompanija, prema navodima, ne planira da agresivno nastupi na ovom tržištu, pa će predstaviti uređaj koji je veoma skup i koji će biti dostupan u limitiranim količinama po objavi.

Analitičar Ming-Či Kuo tvrdi da će Apple na tržište plasirati samo 1,5 miliona svog VR/AR uređaja prve generacije, a veruje i da će se uređaj pojaviti tokom sledeće godine.

Prema navodima Kua, novi uređaj će se pojaviti najranije tokom januara 2023, a koštaće 2000 dolara što će ga činiti jednim od najskupljih VR uređaja na tržištu.

Raniji izveštaji su sugerisali da će Appleov uređaj za pomešanu realnost imati specifikacije ekvivalentne M1 MacBook Pro uređaju, kao i da će biti veoma lagan uprkos 8K displejima, velikom broju kamera i drugim elementima.

Ističe se da Apple planira da se foksira na skupi uređaj, limitirane dostupnosti, kako bi "opipao" tržište i odredio gde postoji potražnja za ovakvim modelima VR uređaja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.