Internet

Evo kako da vratite “hronološki fid” na Facebook-u

Facebook je godinama insistirao na tome da su njegovi algoritmi najbolje postavljeni za uređivanje onoga što su ljudi videli na njihovom News Feed-u. Bilo je to kao kad bi vam rekli da sistemi za mašinsko učenje bolje od vas znaju šta želite. Tek nedavno, gigant društvenih medija zauzeo je sasvim drugačiji pristup.

Internet subota 10.04. 19:55 Komentara: 1

Mark Zakerberg sada hoće Instagram za decu

Grupa demokratskih poslanika pisala je ove nedelje Marku Zuckerbergu da bi na njega izvršili pritisak da upozna javnost o planovima za verziju Instagrama za decu. Tokom saslušanja prošlog meseca, Zuckerberg je potvrdio izveštavanje BuzzFeed-a da kompanija istražuje starosnu verziju svoje aplikacije dizajniranu za mlađe korisnike.

Internet sreda 7.04. 11:55 Komentara: 12

Ko je odgovoran za javno objavljene podatke pola milijarde korisnika Facebooka?

Društvene mreže su jedan od načina da izađete iz anonimnosti. Međutim, na nesreću pola milijarde korisnika Fejsbuka, među kojima je bilo i korisnika iz Srbije, to ih je koštalo ličnih podataka koji su postali javni. Ko je odgovoran za taj skandal i hoće li neko biti kažnjen? To su neka od pitanja na koja su u jutranjem programu odgovarali IT konsultant Vojislav Rodić i novinarka Simonida Stanković.

Internet ponedeljak 5.04. 15:02 Komentara: 13
strana 1 od 2 idi na stranu