LastPass ponovo hakovan! Šta je sa lozinkama korisnika?

Karim Tuba, izvršni direktor LastPassa, menadžera lozinki koji ima više od 25 miliona korisnika, objavio je da tim za bezbednost kompanije trenutno istražuje bezbednosni incident, tokom koga je „neovlašćena strana“ imala pristup nekim od informacija korisnika.

Izvor: B92, Informacija.rs
Podeli
Foto: Maor_Winetrob / Shutterstock.com
Foto: Maor_Winetrob / Shutterstock.com

"Nedavno smo otkrili neobičnu aktivnost u okviru usluge skladištenja u oblaku treće strane, koju trenutno dele LastPass i njegova filijala, GoTo. Odmah smo pokrenuli istragu, angažovali Mandiant, vodeću firmu za bezbednost, i obavestili policiju", rekao je Tuba.

Tuba je rekao da su utvrdili da su napadači, koristeći informacije ukradene tokom incidenta koji se dogodio u avgustu 2022. godine, uspeli da dobiju pristup „određenim elementima informacija klijenata“, ali je istakao da su lozinke korisnika bezbedno šifrovane zahvaljujući LastPassovoj Zero Knowledge arhitekturi. On nije otkrio detalje o tome šta te informacije sadrže, već je samo rekao da rade na tome da se utvrde razmere incidenta i kojim konkretnim informacijama je pristupljeno.

LastPass je letos otkrio da su napadači provalili u njihove sisteme preko kompromitovanog naloga programera i ukrali delove izvornog koda i neke vlasničke tehničke informacije LastPassa.

U incidentu u avgustu nisu kompromitovani nikakvi podaci u trezorima korisnika, lični podaci ili glavne lozinke.

"Možemo potvrditi da LastPass proizvodi i usluge ostaju potpuno funkcionalni. Kao i uvek, preporučujemo da sledite naše najbolje prakse u vezi sa podešavanjem i konfiguracijom LastPassa, koje možete pronaći ovde", rekao je Tuba koji je obećao da će objaviti više pojedinosti kada istraga bude završena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.