Tajna je otkrivena: Evo ko odlučuje da li neki TikTok video može da postane viralan

Konačno je stigla potvrda za ono na što se sumnjalo već dugo, a reč je o tajni u vezi sa viralnim TikTok video klipovima.

Izvor: index.hr
Podeli
Foto: DANIEL CONSTANTE / Shutterstock.com
Foto: DANIEL CONSTANTE / Shutterstock.com

Naime, šestoro bivših i sadašnjih radnika TikToka potvrdilo je za Forbes da određeni zaposleni u američkom odeljenju TikToka poseduju neverovatnu moć, zbog koje video postaje viralan.

Tajno oružje

Radi se o tajnom oružju zaposlenih koje im daje opciju "boostovanja" videa kako bi dobio veći doseg na platformi, a koju nazivaju "grejanje".

U osnovi, grejanje je ono što oni nazivaju svojom tajnom moći za poboljšanje dosega video snimaka, a obično se koristi kako bi se pomoglo aplikaciji da "uvede slavne osobe i kreatore u usponu u TikTok zajednicu".

@amauryguichon Chocolate Giraffe! 🦒This 8.3ft tall 100% chocolate sculpture is my biggest creation yet. #amauryguichon #chocolate #giraffe ♬ dream river. - Woong Sun Hee

Veliko priznanje

Ovo veliko priznanje dolazi nakon dugogodišnjih nagađanja o tome da postoji skrivena opcija koja može da se koristi za povećavanje broja pregleda videa do ogromnih brojki.

Skrivena opcija zaobilazi TikTokov algoritam i pomera snimke na ForYou feed do nasumičnih korisnika, a reč je o "operativnoj intervenciji kako bi se postigao određeni broj pregleda video snimaka", objasnili su zaposleni.

Prema dokumentima do kojih je došao Forbes, ove vrste "zagrejanih" videa čine 1-2 odsto ukupnih dnevnih pregleda na platformi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.