Vivo broj jedan u Kini i pored slabije godine za proizvođače

U drugom tromesečju 2021. u Kinu je isporučeno 78,1 miliona jedinica telefona, a iako je to značilo pad isporuke za 11%, došlo je do promena na tržištu pa je Vivo izašao kao vodeći brend koji su favorizovali kineskiu kupci.

Izvor: B92, Reuters
Pošaljite komentar
 1. Apple i Amerikanci su jednostavno morali da nesto urade jer bi Iphone bio pregazen.
  (Honor fan

  Pa ne prodaje se kineski tel samo u americi pa da je sad amer zeznuo kineza na planetarnom nivou. Mnogo je vece trziste u kini nego u americi. Iphone se i pored gomile kineza i patriotizma u kini prodaje itekako dobro.
  Ne mozes da pregaziš nesto sto je kvalitetno dugi niz godina.
  (Ja, 3. avgust 2021 17:10)

  # Link komentara

 2. @(Huawei fan, 3. avgust 2021 10:25)
  sankcionisani su zbog svoje politike poslovanja,jer se radi o najvecoj divljini koje je globalno trziste ikada videlo...i sve to kao drzavni monopolista.
  (kole, 3. avgust 2021 13:25)

  # Link komentara

 3. Jedino je Huawei od kineskih brendova postao planetarni brend sa dokazanim kvalitetom.... koju je Huawei imao pre 3 godine.
  (Huawei fan, 3. avgust 2021 10:25)

  Na lupeta se ti za sve pare. Sad već ima 4 godine kako je Huawei postao planetarni brend, negde vec to krece 2017 god. Moj prvi kineski telefon je bio Cubot iz 2017. Nisam hteo nikakav najskuplji nego da krenem od nekog običnog. Najzanimljivija činenjica je bila kad u radnji pitam tada nesto oko Cubota svi me gledaju belo. Danas svi znaju za marku Cubot iako prodaje low-cost uredjaje ha, ha, ha. Tako da su Xaomi, Oppo, Vivo, One-plus svi vec izbacili po jedan uredjaj u 2021 oko 1000 evra+. Kinezi stancuju kao ludi i low-cost uredjaje i srednju klasu, i po neku skupu varijantu. A gde su tu Huawei i Honor? I sad ka Oppo od 1000 evra je krs za razliku od Hauwei, pa nije i znalo se da ce vremenom ostalem kineske marke stici Huawei.
  Razlike su u sitnicama, da li vise volis dizajn, zvuk, kamere, da nije mnogo tezak itd.

  Ima jos jedna stvar kad pogledas na Google mapi (sad je vise nema na novi uredjajima) vecina tih firmi je blizu jedna drugoj u regiji kod Honkonga. Kao oni medjusobno ne saradjuju, ma ne! I slični su, i neko ko koristi Huawei, vremenom bi da proba neku sličnu kinesku marku. Meni najvise smeta to prilagodavanje sa Samsunaga na Huawei pa sad obrnuto nema sanse. Verujem i drugim.

  Apple i Amerikanci su jednostavno morali da nesto urade jer bi Iphone bio pregazen.
  (Honor fan, 3. avgust 2021 13:06)

  # Link komentara

 4. Jedino je Huawei od kineskih brendova postao planetarni brend sa dokazanim kvalitetom. Zato su ga amerikanci i sankcionisali. A mi bivši korisnici Huaweija jednostavno nemamo poverenje u ostale kineske brendove i najčešće prelazimo na Samsung. Međutim za očekivati je da se Huawei ponovo izbori za mesto gde i pripada, a i da ostali "kinezi" steknu poverenje. Nakon toga Ameri će morati da primene neke radikalnije mere da bi se izborili za status koji smatraju da im pripada sa telefonima koji imaju specifikaciju koju je Huawei imao pre 3 godine.
  (Huawei fan, 3. avgust 2021 10:25)

  # Link komentara