Apple je objavio iOS 16.3: Veliki fokus na bezbednost

Prošle nedelje Apple je najavio da će tokom ove stići iOS 16.3 nadogradnja. Američka kompanija juče je objavila tu nadogradnju, čiji je glavni fokus na bezbednosti.

Izvor: Bajtbox
Podeli
Foto: DANIEL CONSTANTE / Shutterstock.com
Foto: DANIEL CONSTANTE / Shutterstock.com

iOS 16.3 dodaje mogućnost korišćenja bezbednosnog ključa za zaključavanje vašeg Apple ID-a i izgleda da donosi naprednu zaštitu podataka kompanije za iCloud funkciju u zemlje izvan Sjedinjenih Američkih Država.

Nadogradnja prilagođava i sistem hitnih SOS poziva, uključuje novu pozadinu "Unity" i dodaje podršku za HomePod druge generacije.

Prošle godine Apple je najavio funkciju bezbednosnih ključeva, koja omogućava korisnicima da dodatno zaštite iCloud naloge. Tu je uključena i napredna zaštita podataka, koja proširuje tipove podataka koji su end-to-end šifrirani u vašem skladištu na cloudu.

Ova funkcija je bila dostupna u Sjedinjenim Američkim Državama sa iOS-om 16.2, ali izgleda da nova iOS 16.3 nadogradnja donosi ovu funkciju i globalno. I sam Apple je uklonio napomenu za ovu funkciju u kojoj je pisalo da je ona dostupna samo za SAD. Stigle su potvrde i iz nekih drugih zemalja o njenoj dostupnosti.

iOS 16.3 stiže i sa novim funkcijama za vlasnike HomePod Mini uređaja, nakon što su i sami uređaji dobili novo ažuriranje softvera. Najznačanija izmena je da će oni funkcionisati kao senzori temperature i vlažnosti. Takođe, ažuriranje će omogućiti da postavite automatizaciju koristeći svoj glas i pitate Siri o tome gde su članovi porodice, prijatelji itd.

Novo ažuriranje možete preuzeti tako što ćete o otići na Settings > General > Software Update. Može proći neko vreme pre nego što nadogradnja postane dostupna svima, ali u svakom slučaju vrlo brzo možete očekivati ovo ažuriranje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.