Da li biste plaćali pretplatu za Windows? ANKETA

Nedavno su se pojavile informacije koje ukazuju na to da bi Microsoft mogao da uvede pretplatu na svoj operativni sistem.

Izvor: B92
Podeli
Foto: charnsitr / Shutterstock.com
Foto: charnsitr / Shutterstock.com

U okviru zajednice Windows entuzijasta se već izvesno vreme "šuška" da bi Microsoft u nekom trenutku mogao da uvede pretplatu na korišćenje svog Windows operativnog sistema.

Najnovije informacije po ovom pitanju nedavno je otkrio nemački medij Deskmodder, koji je uočio nekoliko unosa povezanih s pretplatom u INI konfiguracionoj datoteci međuverzije Canary kanala Windowsa.

Sugeriše se da bi već od sledeće Windows 12 verzije, neki oblik pretplate mogao da bude implementiran u korišćenje ove platforme.

Jasno je da će ovakav potez podići prašinu i izazvati različite reakcije i komentare u okviru Microsoftove korisničke baze. Ideja plaćanja mesečne pretplate za korišćenje sopstvenog računara neće se dopasti velikom broju korisnika.

Zanima nas i vaše mišljenje: Da li ste spremni da plaćate pretplatu na Microsoftov Windows operativni sistem? U komentarima nam napišite zbog čega biste se odlučili na ovaj potez, ili zašto nikada ne biste plaćali pretplatu i koji alternativni OS biste koristili umesto Windowsa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.