Microsoft je spreman da dozvoli instaliranje eksternih vidžeta

Prema novim detaljima, Microsoft se sprema da omogući developerima sa strane da kreiraju i distrubuiraju prilagođene Windows 11 vidžete preko Microsoft Storea.

Izvor: B92, Neowin
Podeli
Foto: A9 STUDIO / Shutterstock.com
Foto: A9 STUDIO / Shutterstock.com

FireCube studio je otkrio dokaze o postojanju predstojeće nadogradnje u okviru ažuriranja za vidžete. Ponuda eksternih vidžeta će omogućiti Windows Widgets prostor korisnijim u svakodnevnom radu.

Za sada, Microsoft Store nudi samo osnovne vidžete od strane kompanije, kao što su kalendar, to-do lista, fotografije sa OneDrivea, vreme, stanje u saobraćaju i drugo.

Windows Widgets opciji je moguće pristupiti pritiskom na Win + W tastere preko tastatura, klikom na taster za vidžete u taskbaru ili svajpovanjem iz leve strane ekrana. Microsoft koristi i donji levi ugao ekrana za prikaz vrremena na taskbaru, a mnogi korisnici žele da kompanija omogući zamenu vremena sa vidžetom po izboru.

Nedavno je Microsoft nagovestio unapređeni Windows Widgets, sa interfejsom u punom ekranu, sa više prostora za smeštanje svih eksternih vidžeta omiljenih korisnikovih developera.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.