Pogledajte kako izgleda kada se spoje Windows Vista i Windows 11 VIDEO

Kreiran je zanimljiv koncept, koji pokazuje šta bi napredniji korisnici Windowsa želeli da Microsoft implementira u svoj operativni sistem.

Izvor: B92, Neowin
Podeli

Windows Vista se ne smatra jedmom od boljih verzija Windowsa, a to je svojevremeno najviše pripisivano zahtevnom modernom hardveru, koji je u to vreme bio potreban za pokretanje jedne od glavnih funkcija ovog operativnog sistema – Aero Glass.

Na pomenutu funkciju se u kasnijim verzijama Windowsa nije toliko obraćala pažnja, ali su njeni obrisi i delovi dizajna ostajali u novijim verzijana operativnog sistema.

Nažalost, brojne povratne informacije ni želje korisnika nisu naterale jednu od najbogatijih kompanija na svetu da ispravi nedoslednosti u korisničkom interfejsu svog operativnog sistema.

Taj posao je zato prepušten entuzijastima, zaljubljenicima u platformu, koji kreiraju koncepte onoga što bi želeli da Microsoft ponudi svojim korisnicima.

DeviantArt korisnik, sa nadimkom "Abdi4789", je spojio prelepi Aero Glass sa principima Windows 11 Fluent dizajna i projekat je objavio na svom YouTube kanalu.

Projekat implementira neke od ideja koje su prethodne verzije Windowsa činile izuzetnim (desktop vidžeti, poboljšani File Explorer, vraćen je Media center i drugo).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.