Windows 11 dobija nove funkcije

Najnovija verzija Windowsa 11 dobija nove funkcije, koje se trenutno pojavljuju u okviru Preview builda.

Izvor: B92, Bajtbox
Podeli
Foto: rawf8 / Shutterstock.com
Foto: rawf8 / Shutterstock.com

Nova verzija stiže u isto vreme kada je otkrivena nova greška u performansama, a koja se odnosi na brzinu prenosa datoteka. Nažalost, novom nadogradnjom ova greška nije ispravljena.

Windows 11 22H2 prvi put je predstavljen pre nekoliko nedelja. Ova nadogradnja je sa sobom donela niz promena, kao što su kartice u File Exploreru, kao i povratak nekih funkcija na Task Bar.

Preview Build 22621 sada sa sobom donosi još više promena na File Exploreru, novi alat pod nazivom Suggested Actions i razne ispravke koje se odnose na bezbednost.

Većina novih funkcija biće dostupna globalno, osim jedne: Suggested Actions. Ova funkcija će biti dostupna samo korisnicima u Sjedinjenim Američkim Državama, Kanadi i Meksiku.

Kao što to naziv i sugeriše, funkcija će omogućiti korisnicima predlog šta da urade sa kopiranim tekstom. Microsoft je naveo primer kopiranja telefonskog broja, što rezultira time da Windows 11 predlaže da uputite poziv u aplikaciji Teams. Ako kopirate datum, Windows će predložiti da dodate događaj u aplikaciju Kalendar.

File Explorer dobija tri male izmene kako bi poboljšao svoju upotrebljivost. Prvo, korisnici će moći da zakače važne datoteke i mape na početnu stranicu aplikacija radi brzog pristupa. Drugo, korisnici će moći da vide nedavne promene načinjene u deljenim datotekama u Microsoft OneDriveu. I treće, File Explorer će "pružati personalizovane predloge" u skladu sa Microsoft 365 profilom osobe.

Što se tiče ispravki, Microsoft navodi da ih ima ukupno 30 - od problema sa fontovima do iznenadnog otkazivanja Microsoft Storea nakon ažuriranja i prisilnih ponovnih učitavanja koji utiču na EI režim na Edge pregledaču.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.