Google je objavio šta Chrome sada može

Izgled popularnog pregledača može da se uređuje po željama korisnika uz pomoć redizajniranog i intuitivnog interfejsa.

Izvor: TPortal.hr, TechCrunch
Podeli
Foto: tanuha2001 / Shutterstock.com
Foto: tanuha2001 / Shutterstock.com

Google Chrome ima novu nadogradnju koja omogućava lakše uređivanje i personalizaciju izgleda pregledača, kažu iz kompanije Google.

Chrome je godinama na dnu ekrana imao opciju 'Customize Chrome', a novitet dolazi u obliku novog bočnog panela koji će proceduru izmene izgleda učiniti jednostavnijom.

Novi bočni panel dolazi s nizom opcija koje možete isprobati tako da otvarate nove tabove, što znači da ćete brzo moći da proverite da li vam nešto odgovara ili ne.

Chrome nudi stotine slika raspoređenih po raznim kategorijama, koje možete da pretražujete klikom na opciju za menjanje teme ili 'Change theme'. U ponudi su kategorije koje idu od 'krajolika' do 'morskih bespuća'.

Ako vam je veoma teško da pronađete favorita, uvek možete da naterate program da svakog dana menja sliku u jedan od vaših favorita. Još jedan način na koji možete da uredite interfejs je menjanjem je pozadine i boje prema svakom profilu.

Na kraju, teme možete dodatno da personalizujete posebnom bojom tako da birate temu i gledate kako se pregledač podešava kako bi se s njom uskladio. Takođe vam je na raspolaganju menjanje teme u neku drugu ako vam se trenutna nekim slučajem ne sviđa.

Premda menjanje izgleda Chromea nije ništa novo, nadogradnja čitav proces čini znatno intuitivnijim i jednostavnijim. Kako biste je aktivirali, potrebno je samo da preuzmete novu verziju Chromea za desktop, navodi TechCrunch.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.