Google Play Store dobija dve korisne funkcije

Prema izveštajima, kompanija Google sprema dosta novih kul opcija, odnosno funkcija, koje će implementirati u Play Store. Sada saznajemo za dve opcije koje će svakako mnogima biti korisne.

Izvor: B92, Bajtbox
Podeli
Foto: BigTunaOnline / Shutterstock.com
Foto: BigTunaOnline / Shutterstock.com

Sajt 9To5Google prenosi da će Google omogućiti prikaz oblačića koji će pokazivati napredak instalacije određene aplikacije. Ovu opciju će biti moguće podesiti u Play Store podešavanjima, a kada je omogućena, ona će jednostavno u lebdećem oblačiću, koji možete povući na bilo koji deo ekrana, pokazivati status instalacije.

Postoje neke prednosti lebdećeg oblačića, kao što je ona da će korisnici u svakom trenutku imati prikaz statusa instalacije, čak i onda kada "ubijaju vreme", čekajući da se određena aplikacija instalira. Takođe, korisnici više neće morati da idu na stranicu s opisom aplikacije kako bi videli tačan procenat instalacije.

Još jedna korisna opcija, koja će uskoro stići na Google Play Store, jeste mogućnost arhiviranja Android aplikacija radi uštede prostora za skladištenje na vašem uređaju. Još u prošlomesečnom ažuriranju, Google je najavio da će opcija arhiviranja aplikacija uskoro biti dostupna za Android uređaje.

Arhiviranje aplikacija omogućiće vam da deinstalirate aplikaciju, ali da zadržite sve lične podatke za nju. Nakon što ova opcija bude aktivna, kada se vratite da ponovno instalirate aplikaciju koju ste prethodno arhivirali, Play Store će vam prikazati taster "Vrati" umesto "Instaliraj". Priltiskom na prvi taster bićete preusmereni direktno na korišćenje aplikacije a da pri tome ne morate ponovo da unosite podatke potrebne za prijavu itd.

Pored novih opcija za Google Play Store, navodi se da Google radi i na nekim opcijama koje će doneti na nivou sistema, kao što je "Način čitanja", poboljšani Google Cast itd.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.